More

  SBiH: Nakon predizbornih skupova na Ivicima i u Šatorovićima, skupovi se odgađaju do daljnjeg

  - Advertisement -
  - Advertisement -
  Sponzorisan članak / Autor: Press služba Vijeća SBiH Brčko

  U petak svoj prvi predizborni skup Stranka za Bosnu i Hercegovinu Vijeće Brčko DBiH je održala na Ivicima i tom prilikom su kandidati Stranke za BiH prisutnima predstavili programske ciljeve i zadatke koje namjeravaju realizovati nakon ukazanog povjerenja.

  Mještani Ivika su shvatili da dosadašnje politike kojima su davali podršku nisu opravdale povjerenje i sada su odlučni svoj EMANET povjeriti kandidatima Stranke za BiH Brčko.

  Tom prilikom predsjednik SBiH u Brčkom prim. dr. Zijad Nišić je nedvosmisleno rekao da ukazano povjerenje Stranci za BiH mora biti opravdano jer imamo ljude od znanja, odgovornosti i povjerenja.

  Sa uspješnim skupom kandidati Stranke za Bosnu i Hercegovinu su nastavili i u subotu u Šatorovićima gdje je urađena svojevrsna rekapitulacija dosadašnje saradnje i trenutnog stanja u Brčkom. Stranka za Bosnu i Hercegovinu s pravom očekuje snažnu podršku birača Šatorovića jer je do sada svojim zalaganjem u toj mjesnoj zajednici riješeno mnogo infrastrukturnih projekata velike finansijske vrijednosti.

  Kandidati Stranke za BiH su prisutne upoznali sa programskim ciljevima stranke za naredni period i zatražili podršku birača iz Šatorovića.

  Predsjednik SBiH prim. dr. Zijad Nišić je apostrofirao potrebu masovnog izlaska građana na birališta kako bi procenat bošnjačkih zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH bio u skladu sa popisom stanovništva iz 2013. godine. To je ono što predstavlja realnost a u suprotnom je izraz neodgovornosti našeg naroda kao birača.

  Nakon skupa u Šatorovićima je na sastanku Izbornog štaba Stranke za Bosnu i Hercegovinu je, zbog pogoršanja epidemiološke situacija na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, donijeta odluka o obustavljanju predizborne kampanje u zatvorenom prostoru.

  Stalno pogoršavanje epidemiološke situacije u Brčkom je opredijelilo Izborni štab na ovakvu odluku jer su prostori u kojima su planirani predizborni skupovi neadekvatni za pridržavanje odredbi Kriznog štaba u vezi javnih okupljanja. Do daljnjeg ćemo za potrebe predizborne kampanje koristiti otvoreni prostor i druge oblike kampanje kojim se ne ugrožava zadravlje naših građana. Odluka Izbornog štaba je na snazi od danas pa do daljnjeg!

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img