More

  Sberbank ne može preuzeti imovinu Agrokora u BiH

  Sud u Sarajevu odbacio zahtjeve za preuzimanje vlasničkog udjela nad kompanijama Konzum Sarajevo, Ambalažni servis Vogošća i Boreas Kreševo.

  - Advertisement -

  Općinski sud u Sarajevu odbacio je u prvostupanjskom postupku zahtjeve ljubljanske i zagrebačke podružnice ruske Sberbanke za pokretanje ovrhe nad udjelima Agrokora u tri tvrtke registrirane u Bosni i Hercegovini, potvrđeno je u utorak iz sjedišta tog suda.

  Rješenja na koje je još moguća žalba odnosi se na odvojene zahtjeve Sberbank Ljubljana i Sberbank Zagreb za preuzimanje vlasničkog udjela nad tvrtkama Konzum Sarajevo, Ambalažni servis Vogošća i Boreas Kreševo.

  Posljednje rješenje doneseno je 19. listopada i odnosi se na zahtjev koji je stigao iz Ljubljane, a odbačen je kao nedopušten, prenosi Hina.

  Ranije je isti zahtjev podnijela Sberbank Zagreb, a on je također odbačen, i to u srpnju, prenijeli su lokalni mediji.

  Sberbank Zagreb podnijela žalbu

  U oba je slučaja sudu podnesen prijedlog za izvršenje na temelju mjenice, a radi naplate novčanog potraživanja banaka od Agrokora.

  Na odbijajuću presudu Sberbank Zagreb je već podnijela žalbu Kantonalnom sudu u Sarajevu, a ljubljanska podružnica još nije poduzela takav korak nakon presude koju je dobila, iako se očekuje kako će i ona to učiniti.

  Imovina Agrokora u Bosni i Hercegovini postala je predmetom zanimanja nakon što je Općinski sud u Kiseljaku 9. listopada prihvatio zahtjev Sberbank za naplatu potraživanja preuzimanjem vlasničkog udjela Jamnice u Sarajevskom kiseljaku u vrijednosti od 67,4 milijuna konvertibilnih maraka (oko 34 milijuna eura).

  Iz Jamnice su najavili kako će višem sudu podnijeti žalbu na takvu presudu.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceAgencije

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty four ÷ = six