More

  SBB Brčko: Najoštrije osuđuje incidente zabilježene u Brčkom

  Na službenoj Facebook stranici SBB Organizacija za Brčko distrikt BiH oglasila se povodom događaja od protekle noći u Brčko distriktu BiH. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

  [SAOPŠTENJE] SBB Organizacija za Brčko distrikt BiH najoštrije osuđuje incidente koje su tokom protekle noći zabilježeni u Brčkom a koji se očigledno preduzimaju u cilju širenja međunacionalne mržnje i uznemiravanja građana prije svega Bošnjaka u Brčko distriktu. SBB stoga zahtjeva hitnu istragu od strane nadležnih institucija te pronalaženje i sankcionicanje odgovornih u skladu sa zakonom. Takođe OO SBB Brčko distrikt BiH traži da se o ovim dešavanjima što hitnije oglase predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u Brčko distriktu kako bi umirili javnost i potvrdili ili demantovali nedavno izrečene stavove da su ”izjave pojedinaca iz entiteta o Brčkom kao opasnom području potpuno suprotne našoj svakodnevnici”.

  Poštovana gospodo iz vlasti, događaji od sinoć tokom proslave neustavnog dana RS gdje je između ostalog noćas ponovo uništen grafit posvećen žrtvama Srebrenice a koji se nalazi na mezarju gdje su ukopane civilne žrtve rata, nažalost demantuje vaše stavove nedavno objavljene u pisanoj izjavi da se u Brčkom sasvim normalno živi.

  Ovaj i još neki drugi događaji u kojem su učestvovali grupe i pojedinci tokom proslave ovog datuma, čime su uznemirili svoje sugrađane drugih nacionalnosti, zahtijevaju hitnu reakciju Policije, Tužilaštva, predstavnika vlasti te Supervizora za Brčko distrikt BiH. Takođe je žalosno da se o navedenim događajima još nisu očitovali predstavnici vlasti koji su na tim pozicijama prije svega kako bi štitili interese građana a ne uskostranačke ili svoje lične.

  SBB BiH OO Brcko Distrikt

  Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku portala Otisak.ba.

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI