More

  SBB Brčko: Demant na reagovanje Dedeića

  Predsjedništvo OO SBB Brčko distrikt BiH uputilo je danas “Demant na reagovanje gospodina Ismeta Dedeića objavljeno dana 21.04.2021 godine“. Prenosimo u cijelosti, bez izmjena.

  • Gospodin Ismet Dedeić u reagovanju objavljenom 21.04.2021 godine ponovo pokušava dezinformisati javnost i prikazati reagovanja SBB Brčko Distrikta BiH kao reagovanja pojedinca. U ovom slučaju poslanika gospodina Šemse Sakovića.

  Koristimo priliku da ga podsjetimo šta je isprovociralo reakciju brčanskog SBB-a pošto su, razumijemo, biološki procesi kod gospodina Dedeića uzeli maha (demencija) ali ne samo to, vjerovatno se radi i o karakternim osobinama.

  Podsjećamo gospodina Dedeića na izjave rečene u emisiji „Otvoreni studio“ HIT televizije u tri navrata i to u minutaži 05min24sek, 12min25 sek i u dijelu 22min40sekundi , gdje nije pomenuo nijednom riječju gospodina Šemsu Sakovića nego Oragnizaciju Saveza za bolju budućnost Brčko distrikta BiH. U svom gostovanju je iznio kvalifikacije i neistine koje su vrlo jasno i obrazložene u našem prvom sopštenju koje je objavljeno 05.04.2021 godine.

  Opštinski odbor Organizacije Saveza za bolju budućnost Brčko distrikta BiH ostaje pri svom stavu i saopštenju objavljenom 16.04.2021 godine kojeg prenosimo u cjelosti;

  „Reagovanje gospodina Ismeta Dedeića ostavlja utisak osobe koja ima strašan kompleks od poslanika Saveza za bolju budućnost u Skupštini Brčko distrikta BiH gospodina Šemse Sakovića, vjerovatno zbog njegovog kritičkog mišljenja i stavova o diletantskim materijalima koje Dedeić kreira i potpisuje u ime Zavoda a koji se razmatraju u Skupštini Brčko distrikta BiH.

  Da bi Ismetu Dedeiću bilo jasno, naše reagovanje od 02.04.2021. godine nakon njegovog gostovanja u emisiji Otvoreni studio Radio-televizije HIT Brčko, bilo je kao i ovo sada reagovanje Organizacije Saveza za bolju budućnost Brčko distrikta BiH na njegove posesivne, hvalisave i klevetničke iskaze.

  Svoje reagovanje gospodin Ismet Dedeić je koncipirao sa providnim ciljem da svoj neuspjeh u protekle četiri godine na radnom i političkom planu prikaže kao posledicu „personalnog sukoba“. Višegodišnjim držanjem Organizacije Saveza za bolju budućnost Brčko distrikta BiH u statusu društva jednog lica, gospodin Dedeić je ostvarivao zavidnu sinekuru. (Definicija: Sinekura je sticanje dohotka bez adekvatnog rada, na izmišljenim radnim mjestima u državnom aparatu, za ljude koji nemaju potrebne stručne sposobnosti ali održavaju dobre veze sa vladajućim krugovima i insistiraju na svojim pravima iz određenih političkih zasluga).

  U reagovanju gospodina Ismeta Dedeića ni riječi o izbornim rezultatima iz 2016. godine kada je on bio kreator i nosilac liste te šef izbornog štaba, kao ni o izbornim rezultatima iz 2020. godine kada je radio protiv Saveza za bolju budućnost Brčko a u korist onih koji su ga na nezakonit način instalirali na poziciju direktora Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH.

  Organizacija SBB Brčko distrikt BiH nema namjeru voditi polemiku sa namćor penzionerom putem medija te se ubuduće neće u vezi sa njegovim tekstovima oglašavati, a zaštitu od klevetničkog i zlonamjernog djelovanja tražiti ćemo putem nadležnih sudskih organa.“

  Nadalje, gospodin Dedeić nikako da shvati da Organizacija SBB Brčko distrikta BiH nije društvo jednog lica kao ni predsjedništvo a podsjećanja radi, čine ga predsjednik i tri podpredsjednika. Sakupljanje informacija po čaršiji od nekih izmišljenih članova predsjedništva, na šta se poziva u svom saopštenju,  očito imaju za cilj još jednom da pojačaju dezinformisanje javnosti.

  Politika SBB-a od državnog do opštinskog nivoa se ne temelji na ulasku u vlast pod svaku cijenu. Učešče u vlasti se zasniva na bazi politike stranke jer smatramo da je biti u poziciji, na način da se bude glasačka mašina, apsolutno neprihvatljivo za svakog člana Saveza za bolju budućnost.

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI