More

  SBB Brčko: Dedeić izrekao niz neistina

  - Advertisement -

  Opštinski odbor Saveza za bolju budućnost Brčko uputio je demant/saopštenje za javnost nakon gostovanja Ismeta Dedeića u emisiji “Otvoreni studio”. Prenosimo u cijelosti, bez ikakvih izmjena.

  • Nakon gostovanja gospodina Ismeta Dedeića u emisiji „Otvoreni studio“ Radio-televizije HIT Brčko, osjećamo se dužnim da obnovimo sjećanje i iznesemo istinu kada su u pitanju njegovi navodi vezano sa  Organizaciju Saveza za bolju budućnost Brčko distrikt BiH.

  U korektno vođenoj emisiji od strane novinara gospodina Neđe Đurovića, gost Ismet Dedeić je izrekao niz neistina, čime je pokušao dezinformisati javnost  kada je u pitanju njegov značaj i djelovanje u Savezu za bolju budućnost Brčko distrikta BiH. Sve o čemu je neargumentovano i površno govorio može se sažeti u dvije riječi: posesivnost i hvalisanje.

  Radi istine, ističemo da je Organizacija Saveza za bolju budućnost Brčko distrikta BiH prvi puta učestvovala na lokalnim izborima u Brčko distriktu BiH 2012. godine sa jedinstvenom listom koju su sačinjavali kandidati SBB-a, A-SDA, Brčanske demokratske inicijative i Bošnjačke seljačke stranke. Na listi su, između ostalih,  bili gospodin Halil Ljuca ispred stranke A-SDA, gospodin Salem Bašić ispred Bošnjačke seljačke stranke te gospodin Enes Pašalić ispred Brčanske demokratske inicijative. Nosilac liste je bio gospodin dr. Idriz Karamujić, dok gospodin Dedeić nije ni bio na listi, jer mu je u to vrijeme trajala zabrana pristupa javnim institucijama u Brčko distriktu BiH izrečena od strane Supervizora, a hvali se izbornim rezultatom i pripisuje ga sebi. 

  Lista Saveza za bolju budućnost Brčko distrikta BiH je 2012. godine osvojila 4.446 glasova, odnosno 3 mandata, a dobili su ih  Halil Ljuca, Idriz Karamujić i Enes Pašalić.

  Organizacija Saveza za bolju budućnost se pojavljuje na izborima 2016. godine samostalno, a po prvi puta na listi i  predsjednik  kao nosilac liste i šef Izbornog štaba gospodin Ismet Dedeić. Izborni rezultat i volja birača je bila da svoje povjerenje daju gospodinu Halilu Ljuci i  gospodinu Šemsi Sakoviću, dok gospodin Ismet Dedeić, iako nosilac liste i predsjednik, nije dobio potreban broj glasova da bi osigurao mandat u Skupštini Brčko distrikta BiH.

  Lista Saveza za bolju budućnost 2016. godine je osvojila 2.049 glasova, odnosno 2 mandata, što je u procentima 53,9 % manje glasova nego na lokalnim izborima 2012. godine. Ta činjenica je, s obzirom na   Odluku predsjedništva SBB BiH, vezano za izborni neuspjeh, obavezivala gospodina Ismeta Dedeića da podnese ostavku na mjesto predsjednika organizacije SBB Brčko, što je posredno i učinio, a ne kako je prezentirao da je on svojom voljom otišao sa mjesta Predsjednika SBB Brčko distrikta BiH.

  Na Lokalnim izborima 2020. godine, kada je gospodin Ismet Dedeić  vodio kampanju protiv SBB-a a za račun  politika koje su ga i dovele na mjesto direktora Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj a  suprotno Zakonu, SBB je ostvario 26 % više glasova u odnosu na 2016. godinu kada je on bio nosilac liste. To dovoljno govori o njegovom političkom rejtingu i političkom značaju u Savezu za Bolju Budućnost Brčko distrikta BiH.

  Rečenica gospodina Ismeta Dedeića „Zašto je SBB svako htio dok sam ja bio na čelu te stranke?“ nedvosmisleno govori da je gospodin Dedeić bio i ostao poželjan partner nekim uticajnim članovima brčanskih političkih subjekata koji baštine isti vrijednosni sistem, odnosno imaju iste motive za bavljenje politikom,  a u tim motivima, na žalost, niti je bilo niti ima interesa građana.  To su građani prepoznali te mu nikada nisu dali svoje povjerenje.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img