More

  Šatorovići: Problem sa vodosnabdijevanjem, stanovnici frustrirani

  Najavili proteste ispred Javnog preduzeća "Komunalno Brčko", ukoliko se problem sa vodosnabdijevanjem ne otkloni što prije.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Stanovnici Šatorovića izrazili su frustriranost zbog, kako kažu, “manjka vode” u ovoj brčanskoj mjesnoj zajednici, te najavili proteste ispred Javnog preduzeća “Komunalno Brčko”, ukoliko se problem sa vodosnabdijevanjem ne otkloni što prije.

  Navode kako im je voda “zavrnuta”, a da susjedne mjesne zajednice Zovik, Štrepci, Boće i Palanka imaju vodu.

  Otisak je zatražio odgovor Javnog preduzeća na ovu situaciju:

  • JP “Komunalno Brčko” je u petak, 24.11.2017. godine, a odmah po ustanovljenju situacije, informisalo kupce i korisnike vodovodne mreže koji se snabdijevaju sa izvorišta Islamovac da je došlo do kvara na pumpi u bunaru B5 kapaciteta 22 l/s koji vodom snabdijeva stanovnike sela: Štrepci, Palanka, Brka, Boće, Boderište, Gornji i Donji Zovik i Šatorovići, kao i da će otklanjanje kvara trajati nekoliko dana.

  Na ovom lokalitetu aktivan je još jedan bunar B3, sa kapacitetom od 12 l/s, što je nedovoljno da se na odgovarajući način snabdiju svi korisnici mreže, te smo apelovali na stanovnike da narednih dana racionalno troše vodu.

  Vodni objekat B3 distribuira u mrežu skoro duplo manju količinu vode nego B5, te stanovništvo koje je na višim kotama ima slabiji dotok vode, a kada moramo da punimo rezervoar, kao što je slučaj danas u toku dana, onda niko od stanovnika ne dobija vodu.

  Kvar je u ovom trenutku obimniji nego što se pretpostavilo na početku, te će se morati izvršiti kompletna zamjena pumpe, a ovaj postupak je usporen zbog procesa javnih nabavki.

  Da bismo stanovnicima olakšali ovaj period bez urednog vodosnabdijevanja, šaljemo cisternu u ugrožena sela, a pozvali smo i predstavnike mjesnih zajednica da putem besplatne info linije 0800 505 07 daju prijedlog u koje vrijeme i na kojoj lokaciji da cisterna bude stacionirana u selima.

  Ni korisnicima mreže ni Javnom preduzeću nije u interesu da vode nema, te razumijemo reakcije stanovnika, no odgovorno tvrdimo da nema namjernog ni ciljanog zavrtanja vode, kao i da činimo sve što možemo da kvar otklonimo.

  Ipak, u ovom trenutku ne možemo precizno reći kada će stanovnici dobiti vodu, tj. koliko će još dana potrajati rješavanje ovog problema.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eight + one =