More

  Sastali se Esed Kadrić i Edin Ramić, počinje realizacija dva infrastrukturna projekta /FOTO

  spot_imgspot_img

  Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je s federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Edinom Ramićem potpisao ugovor koji se odnosi na dva infrastrukturna projekta sufinansirana od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Vlade Brčko distrikta BiH koji će biti realizirani u mjesnim zajednicama Šatorovići i Boderište.

  Realizacijom potpisanih ugovora bit će adaptiran i rekonstruisan krov na JU XV. osnovna škola u Šatorovićima, kao i saniran objekat ambulante i matičnog ureda u Boderištu.

  Tokom posjete JU XV. osnovna škola ministar Ramić i gradonačelnik Kadrić su sa menadžmentom ove školske ustanove razgovarali o uslovima u kojim učenici pohađaju nastavu, kao i sa osobljem ambulante u Boderištu čija rekonstrukcija uskoro treba da počne.

  Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić zahvalio se Vladi Federacije BiH te ministru Ramiću na dosadašnjoj podršci, kao i izdvojenom iznosu i izrazio nadu da će se i u budućem periodu održavati uspješna saradnja.

  „Zahvaljujemo Vladi Federacije BiH na pomoći rekonstrukcije krova u XV. osnovnoj školi u Šatorovićima te sanaciji ambulante i matičnog ureda u mjesnoj zajednici Boderište. Za školu u Šatorovićima je izdvojeno 60.000 KM, a u MZ Boderište oko 40.000 KM“, kazao je Kadrić. 

  Gradonačelnik je podsjetio da je Vlada Brčko distrikta BiH pravovremeno popunila aplikaciju na javni poziv Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice, čime su ispunjeni formalno pravni uslovi poziva čime je omogućena finansijska podrška Brčko distriktu BiH.

  „Vjerujem da ćemo i u narednom periodu učestvovati u sličnim projektima koje federalna Vlada planira da pokrene. Realizovanje ova dva projekta u Brčkom svjedoče da Vlada Federacije BiH vodi računa o ravnomjernom razvoju cijelog prostora BiH“, naglasio je Kadrić.

  Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić kazao je da je Brčko simbol zajedničkog života i zajedničkih projekata.

  „Završavamo dva važna projekta koji su direktna korist za stanovništvo u ove dvije mjesne zajednice. Posebno nas raduje da ćemo s Vladom Brčko distrikta BiH sufinansirati sanaciju krova na osnovnoj školi. Ono što dodatno opravdava ovaj projekat je preko 100 učenika koji pohađaju ovu školu, od kojih su većina iz povratničke populacije. Sanacijom ambulante i matičnog ureda učinit ćemo ugodnijim dolazak i boravak mještana iz Boderišta. S gradonačelnikom Kadrićem smo razgovarali i o budućim zajedničkim projektima koji su značajni za ovaj kraj. Brčko je simbol zajedničkog života i zajedničkih projekata”, ističe ministar Ramić.

  Brčko distrikt BiH je učestvovao u javnom pozivu „Izgradnja i sanacija infrastrukturnih i drugih objekata značajnu za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka na prostoru Bosne i Hercegovine za 2022. i 2023.“ koji je raspisalo federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

  Današnjem potpisivanju prisustvovao je i šef Kabineta gradonačelnika Amir Softić, šefica Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta BiH Ljubica Ilić i koordinator Vlade Federacije BiH za Brčko distrikt BiH Alija Osmanbašić, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty one + = 56

  Čitano

  Povezani članci