More

  Sarajevski ‘zlatni studenti’: Želimo ostati u BiH

  Bosna i Hercegovina je bogatija za 5.578 diplomanata i magistranata.

  U Sarajevu je održana 13. Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu.

  Bosna i Hercegovina je bogatija za 5.578 diplomanata i magistranata. Na svečanoj ceremoniji je također predstavljeno 185 najuspješnijih studenata koji su dobili posebno priznanje Univerziteta u Sarajevu: Zlatna značka, Srebrena značka, Povelja te Zahvalnica Univerziteta u Sarajevu.

  Rektor univerziteta Rifat Škrijelj ističe da je prosperitet Bosne i Hercegovine direktno zavisan od broja mladih ljudi kojima se ukazuje povjerenje u profesionalnom životu ove zemlje.

  “Već ćemo krajem godine raspisati konkurs za 150 najboljih studenata koje ćemo primiti za asistente na Univerziteta u Sarajevu. To je poruka poslodavcima, kompanijama i svim institucijama u BiH da se ugledaju na primjeru Univerziteta u Sarajevu i da oni po jedan broj ovih mladih i sretnih, razdraganih lica nađu u svojim kolektivima kako bi postali bogatiji onako kako je bogat Univerzitet u Sarajevu”, rekao je Rifat Škrijelj.

  Zahtijevalo se mnogo rada, truda i odricanja da bi se ostvario ovaj uspjeh. Ali na kraju, za viši cilj sve je to bilo vrijedno, ističu dobitnici ovih priznanja.

  “Što se tiče moje budućnosti želim ostati u Bosni i Hercegovini. Želim da upotrijebim i iskoristim svoje znanje koje sam stekao na fakultetu, da unaprijedim društvo i cjelokupnu situaciju u našoj zemlji i također da sa ovim sadašnjim danom moje obrazovanje i napredovanje ne stane nego da nastavim sa daljnjim radom i ulaganjem u sebe što bi i svi mi diplomanti i magistranti trebali da radimo”, rekao je Mirza Pašić, dobitnik priznanja Zlatna značka UNSA.

  Kako navode, studiranje onoga što volite je siguran ključ za uspjeh.

  “Smatram da osoba bez obzira šta radi, bez obzira i na novac i na platu i na sve ostalo ukoliko to nije nešto što volite vi i dalje morate provoditi dobar dio sedmice radeći to, tako da ne vidim neku svrhu toga”, kazao je Sead Delalić, dobitnik priznanja Zlatna značka UNSA.

  Budućim studentima poručuju da prilikom odabira studija biraju ono što im nije teško raditi, ni u toku dana ni u kasnim noćnim satima. Nešto radi čega vrijedi ostati budan da bi naučili još više.

  SourceN1

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  forty ÷ = 4