Sarajevo: Otisak.ba na radionici o ekonomskim politikama i uslovima za zapošljavanje mladih u BiH

Foto: Facebook.com / Faruk Hadžić

Predstavnici Informativnog portala Otisak.ba iz Brčkog učestvovali su na radionici za medije pod nazivom “Ekonomske politike i uslovi za zapošljavanje mladih u Bosni i Hercegovini”, koja se održavala jučer i danas u Hotelu President u Sarajevu.

Organizator radionice na kojoj je trener bio makroekonomski analitičar Faruk Hadžić bila je Westminster fondacija za demokratiju.

Hadžić je sa učesnicima razgovarao o ekonomskoj politici, fiskalnoj politici kao instrumentu za pravedniju raspodjelu, politici dohotka u službi smanjenja nejednakosti, sistemu državne pomoći, reformi sistema podsticaja zapošljavanja i samozapošljavanju kao odgovoru na iseljavanje mladih.

“Hvala puno organizatoru na pozivu da budem trener u sklopu ove radionice, koja je vrlo značajna u vremenu kada sve više mladih napušta državu u potrazi za boljim životom”, izjavio je on.

Glavni i odgovorni urednik Otiska te učesnik ove radionice Adis Mujdanović također se zahvalio organizatoru na pozivu.

“Smatram da je ova radionica od koristi za sve njene učesnike i da je ispunila svoju svrhu. Naučio sam dosta novih stvari koje bih mogao primijeniti u svom budućem radu, a sve zahvaljujući veoma dobro pripremljenom i zanimljivom treneru Faruku Hadžiću”, kazao je on.

Na kraju radionice učesnici su došli do zaključka da bi se serijom tekstova o uspješnim poslovnim pričama, kao i većim angažmanom u istraživačkom novinarstvu čiji cilj bi bio potaknuti predstavnike vlasti na određene pozitivne promjene, mogao dati doprinos u zaustavljanju trenda iseljavanja stanovništva.

Autor: Edin Osmanbašić
--

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

+ twenty three = 26