Sarajevo: Crossova trupa na pijedestalu (FOTO)

Foto: Ustupljeno Otisku

Juniorke Atletskog kluba Cross nastupom na Ekipnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u seniorskoj kategoriji napravile svojevrsnu senzaciju i zavrijedile status treće najbolje ekipe u državi. Nedostatak infrastrukturnih kapaciteta u gradu na Savi, koštao brčanske vedete kraljice sportova čak i višeg plasmana na smotri.

Atletski klub Sarajevo, minulog vikenda ugostio je najbolje bosanskohercegovačke ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji seniorskih kategorija. Iako i dalje uz validnu pripadnost čak i mlađim kategorijama, atletičarke brčanskog Crossa u prijestolnici su nastupale u najstarijoj kategoriji.

Kristina Trkulja, Ajla Krajinović, Milica Miljanić, Milka Kojić, Dajana Mijatović i Ivana Blažić, oduševljavale su prisutne nastupima u različitim disciplinama. Bodove zlata vrijedne a u konačnici verifikovane usponom na treću stepenicu postolja, osvajale su u trkačkim disciplinama sprinta na 100m, te nešto dužim distancama na 400, 800 te 3000 metara. Ništa manje vrijedne sekvence viđene su u disciplinama skoka u dalj i u vis. Trkuljina je ponovo bila na visini zadatka u bacanju koplja u vis.

Atletičarke Atletskog kluba Cross nisu nastupale u disciplinama trke sa preoponama, odnosno vodenom preprekom. Bodovi izgubljeni u tim disciplinama idu na ruku brčanskoj sportskoj infrastrukturi koja ne zadovoljava potrebe koje bi spremile atletičare i za nastupe u navedenim, što se u konačnici odrazilo i na ukupan rezultat.

Nakon istinskog podviga u Sarajevu, Crossovce očekuju dva takmičenja tokom naredna dva vikenda. U oba slučaja, na atletska borilišta izaći će najmlađe kategorije.

Foto: Ustupljeno Otisku
Foto: Ustupljeno Otisku
Foto: Ustupljeno Otisku
Novinar:  Dejan Jovičić