More

  Saradnja Evropskog univerziteta i švicarskog Dipartimento di Studi Europei ‘Jean Monnet’ – Foundation ‘Zaklada Europa’

  Ugovorne strane će nastojati sarađivati u području obrazovanja i istraživanja u oblastima od zajedničkog interesa.

  - Advertisement -

  U svrhu promocije i razvijanja kulturnih i obrazovnih veza, Evropski univerzitet “Kallos” Tuzla, kao i Evropski univerzitet Brčko distrikt, potpisali su Protokol o obrazovnoj i naučnoj saradnji sa Dipartimento di Studi Europei “Jean Monnet” – Foundation “Zaklada Europa”, sa sjedištem u Luganu, Švicarska, navedeno je u pisanoj informaciji iz Evropskog univerziteta.

  Ugovorne strane će nastojati sarađivati u području obrazovanja i istraživanja u oblastima od zajedničkog interesa.

  Institucije su se sporazumile da će poticati direktan kontakt i saradnju između nastavnog osoblja, odsjeka, istraživačkih institucija i studenata.

  Protokol je zasnovan s ciljem razvijanja saradnje između institucija, kao i s ciljem razvoja aktivnosti i projekata koji će biti predmet posebnog ugovora.

  V.d. rektor Evropskog univezriteta Kallos Tuzla akademik prof. dr Nedeljko Stanković izabran je za člana Naučnog i tehničkog odbora Dipartimento di Studi Europei “Jean Monnet”, a kojeg, između ostalih, čine pojedinci koji uživaju visoki ugled akademske zajednice, uključujući ministre, rektore univerziteta, univerzitetske profesore, kako iz Evrope, tako i van granica Evrope, i drugi.

  Profesor Salvatore Messina, predsjednik Naučnog i tehničkog odbora Dipartimento di Studi Europei “Jean Monnet”, kao i profesor Alfons Barbarisi posjetili su Evropski univerzitet “Kallos“ u Tuzli dana 27.11.2017. godine i izrazili svoje zadovoljstvo, prije svega, opremljenošću Medicinskog fakulteta i Fakulteta zdravstvenih nauka. Na kraju sastanka zaključeno je da će se međusobna saradnja nastaviti i uskoro dobiti svoju prvu konkretizaciju kroz projekte na kojima će institucije raditi, stoji na kraju informacije.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  55 ÷ = eleven