More

  Saobraćaj kod Doma zdravlja: pješaci na put, vozila na trotoar?

  spot_imgspot_img

  Po ko zna koji put građani, naši čitaoci, ukazuju na “sitne”, ali značajne probleme u Distriktu. Tako smo dobili pritužbe na parkiranje službenih, ali i privatnih vozila na trotoar kod Doma zdravlja što sprečava pješake da se sigurno kreću, posebno osobe u invalidskim kolicima koje su primorane sići na put i kretati se uz automobile. Napomenimo još da preko puta zauzetog trotora postoji parking za službena vozila koji je označen i ograđen trakama. Nejasno je koja je svrha tog prostora, pošto su vozila uglavnom parkirana na dijelu za pješake.

  Foto: [ČITALAC]

  Stoga smo uputili upit Seadu Šadiću, Šefu Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikt BiH, o ovom problemu. Šadićev odgovor prenosimo u potpunosti bez izmjena:

  “U krugu Doma zdravlja Brčko, je s obzirom na građevinske radove realizacije projekta obnove fasade u svrhu kojih su postavljene skele, otežan promet automobilima, prilaz zgradi ali i kretanje pješacima. 
  U svrhu olakšavanja saobraćajnih procesa izuzeti su parking prostori preko puta zgrade Doma zdravlja Brčko, kako bi, prvenstveno vozila Službe hitne medicinske pomoći imala pristupni prostor kao i prostor za manevrisanje.
  Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u koordinaciji sa JZU „Zdravstveni centar Brčko“ Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, aktivno radi na postizanju optimalnog rješenja sa JP „Putevi Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt Bosne i Hercegovine kojim bi se unaprijedila saobraćajna rješenja u prostoru oko zgrade Doma zdravlja te kako bi saobraćanje tim dijelom puta ali i kretanje pješaka na trotoaru bili što sigurniji.”

  Čitano

  Povezani članci