Samardžić istrčao do pijedestala u Podgorici

Mlađen Samardžić tokom debitantskog nastupa na podgoričkom polumaratonu, obgrlio postolje, istrčao najbolje ovogodišnje vrijeme u BiH (1:11:22h) i time najavio blistavu dugoprugašku karijeru i potvrdio činjenicu da Atletski klub Marathon raspolaže pravim dijamantom u grupi zaljubljenika u kraljicu sportova. 

U srcu najvećeg crnogorskog grada i u dolini Morače, proteklog vikenda održan je Podgorica Millenium Run. Svoje učešće na regionalnoj smotri uzeo je i Atletski klub Marathon, koji je, po okončanju iste, imao mnogo razloga za slavlje.

Uzdanica brčanskog kluba Mlađen Samardžić, u Podgorici je zabilježio debi u disciplini polumaratona. U snažnoj konkurenciji, Samardžić je potvrdio kvalitet, materijalizovao vrhunske pripreme i već u premijernom izdanju istrčao vrijeme koje ga je lansiralo na visoko 3. mjesto atletskog praznika u Crnoj Gori. Samardžić je istrčanim vremenom u trajanju 1 časa, 11 minuta te 22 sekunde postavio i rekod Bosne i Hercegovine kada je riječ o godini na izmaku.

Da uspjeh perjanice Marathona bude adekvatno ispraćen, potrudile su se i klupske kolege svojim nastupima u različitim disciplinama.

Davor Vidović, u trci na 5 km, ostavio je konkurenciju iza sebe i prvi protrčao kroz ciljnu ravninu. Sanda Skenderija, trku na 10km okončala je na 3. poziciji, dok je Snježana Pisarić u maratonskoj trci, u konačnom poretku, zauzela visoko 5. mjesto.

Novinar: Dejan Jovičić
--