More

  Salim Bašić: Konferencija za novinare u srijedu

  On je uputio poziv svim demobilisanim borcima, porodicama šehida, ratnim vojnim invalidima, te ostalima koji imaju saznanja i dokumentaciju o zloupotrebi i nezakonitom trošenju novčanih sredstava u boračkim udruženjima.

  - Advertisement -

  Nosilac najvišeg ratnog priznanja Armije Republike Bosne i Hercegovine i bivši zastupnik u Skupštini Brčko distrikta Salim Bašić organizira konferenciju za novinare u zgradi ove institucije, u srijedu sa početkom u 12 sati.

  On je uputio poziv svim demobilisanim borcima, porodicama šehida, ratnim vojnim invalidima, te ostalima koji imaju saznanja i dokumentaciju o zloupotrebi i nezakonitom trošenju novčanih sredstava u boračkim udruženjima.

  Bašić: Kriminal u brčanskim boračkim udruženjima

  Bašić je u tekstu objavljenom u subotu, 30. decembra, na portalu Otisak.ba napisao da “dvadeset godina jedna kriminalna grupa dijeli sredstva na netransparentan način u boračkim udruženjima u Brčkom”.

  Navodi da “sredstva dodjeljuju ‘preko kreveta i tala’ pojedinim ženama šehida”, te da “pojedinci koji predstavljaju boračko-invalidske organizacije redovno svake godine za sebe uzimaju donacije”.

  On je zaključio da “na ovaj način su obeščastili i ponizili sve šehide, njihove žene i djecu, demobilisane borce i invalide”, te da je došlo vrijeme da se to javno kaže.

  Kriminal evidentan

  On je najavio da će to reći na konferenciji za novinare ove sedmice, zajedno sa jednom ženom šehida, “da se odmah pokaže spisak koji se taji i neće da ga obznane za žene šehida, na kojem se može vidjeti da će pojedine dobiti po 20.000 i/li 40.000 konvertibilnih maraka, a neke ništa ili po 2.000, 3.000 KM”.

  Upitao je “Koji su to invalidi koji svake godine dobiju novac, a neki ništa?”.

  Naglasio je da u cijeli slučaj treba “ući” SIPA [Državna agencija za istrage i zaštitu] da ovo istraži, jer je kriminal evidentan.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixty five ÷ = thirteen