Salihović: Naš cilj je da žene postanu prepoznatljivije i istaknutije kako u politici, tako i na izvršnim funkcijama

Sponzorisan članak / Autor: NiP Brčko

U prostorijama Mjesne zajednice Kolobara održan je sastanak političke organizacije Narod i Pravda Brčko distrikt BiH.

Kao domaćin, a ujedno i kandidat na listi Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH, prisutnima se obratio Mirsad Đapo, te istakao da je u posljednje četiri godine Brčko distrikt zaboravljen od strane države, a pogotovo od Federacije BiH, te da to treba mijenjati iz temelja, naglasivši da je veza između Sarajeva i Brčko distrikta veoma bitna.

„U Brčko distrikt svakih 15 dana helikopter sa čelnicima dolazi iz Banja Luke a čelnici iz Federacije BiH u zadnje dvije godine u Brčko su došli samo na proslavu Dana distrikta”, kazao je Đapo.

Predsjednica Povjereništva političke organizacije Narod i Pravda Brčko distrikta, Dženana Kukić istakla je da će ova politička organizacija u ovoj teškoj borbi dokazati svim građanima Brčko distrikta BiH da je drugačija od svih drugih.

„Da smo drugačiji od ostalih pokazat ćemo i time što će naše aktivnosti i sve ono što radimo i za šta se budemo zalagali (osim humanitarnih akcija) biti transparentno i dostupno svim građanima u vidu izvještaja, te taj način djelovanja planiramo prenijeti i na mjesne zajednice”, naglasila je Kukić.

U svome obraćanju prisutnima, predsjednica organizacije žena Emina Salihović naglasila je da su žene stub porodice te da je u Narodu i Pravdi posebna pažnja posvećena ženama.

„Naš cilj je da žene postanu prepoznatljivije i istaknutije kako u politici tako i na izvršnim funkcijama, zato priliku treba dati prvenstveno onim ženama koje žele biti nosioci pozitivnih promjena kako u politici tako i u društvu”, istakla je Salihović.

Nosilac liste političke organizacije Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH, Damir Bulčević kazao je da su sredstva za izgradanju multifunkcionalne dvorane u budžet Brčko distrikta BiH inkorporirana još 2017. godine, ali da nažalost još uvijek nisu utrošena na pravi način.

„Od 2017. godine pa do danas sve što imamo je projekat koji je plaćen, urađenu analizu i fizibiliti studiju a lopata ni jedna nije krenula da radi”, kazao je Bulčević.

U mjesnoj zajednici Kolobara prisutnima su se također obratili Zijad Ražanica i Ajla Mujanović.