More

  Safet Imamović: Obilježavanje Dana nezavisnosti dokaz historijskog kontinuiteta BiH

  spot_imgspot_img

  Safet Imamović, predsjednik Udruženja Stećak (Odbor za obilježavanje značajnijih datuma i promociju kulturno-historijskog naslijeđa Brčkog i Bosne i Hercegovine) uputio je čestitku povodom Prvog marta – Dana nezavisnosti BiH.

  Napominje da je Bosna i Hercegovina danas nezaobilazan faktor u procesu odlučivanja, bez obzira na to da li se radi o regionalnom ili međunarodnom nivou.

  Podsjeća da se zastava Bosne i Hercegovine vijori ispred najznačajnih institucija u svijetu te, shodno tome, smatra da svako nijekanje Bosne i Hercegovine predstavlja čistu apsurdnost.

  Historijski kontinuitet ove države nam je garant opstanka i nada da će i budući naraštaji biti odlučni u nastojanju da kroz svoje djelovanje afirmišu postojanost jedine nam domovine.

  Podsjeća da je Bosna i Hercegovina prošla kroz teške borbe, a jedna takva borba rezultirala je referendumom o nezavisnosti koji je uspješno sproveden.

  Stoga, u duhu nezavisnosti i domoljublja upućujemo najiskrenije čestitke svim građanima naše lijepe Bosne i Hercegovine.

  Čitano

  Povezani članci