Safet Imamović: Hiljadu zastava BiH u Brčkom za sve one koji vole ovu državu

  U Statutu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u članu 3, koji se odnosi na zastavu i grb, decidno i nedvosmisleno stoji da „Distrikt nema drugu zastavu i grb osim zastave i grba Bosne i Hercegovine.“.

  Dakle, možemo konstatirati da je zastava Bosne i Hercegovine službeno obilježje Brčko distrikta BiH, te da, po zakonu, nijedno drugo obilježje ne može prezentovati Distrikt.

  Obzirom da je sve po slovu zakona, te da su ispunjeni svi pravni i drugi uslovi, zastava BiH može nesmetano da se ističe, te kao takva ne bi trebala smetati apsolutno nikome, ironično, niti onima koji predstavljaju ovaj grad i polažu zakletve kako će poštovati sve njegove zakone.

  „Hiljadu zastava za Dan nezavisnosti“ je akcija koju sprovodi UG „Stećak“ sa Koordinacijom boračkih udruženja Armije RBiH BD BiH. Ideja je prevashodno, podsjetiti se na značajan historijski datum koji je u značajnoj mjeri odredio budućnost države Bosne i Hercegovine.

  Zastave su na društvenim mrežama izazvale mnogo pozitivnih reakcija, a svi su složni u namjeri da se po prvi put, na ovaj način, obilježi Dan nezavisnosti BiH u jedinom bh. Distriktu.

  Stoga, u duhu zajedništva svih onih koji ovu državu doživljavaju kao svoju, upriličena je ova simbolična gesta kojom će se obilježiti dvadeset i osma godišnjica nezavisnosti BiH.

  Autor: Safet Imamović

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − 1 = four