Rus koji je stao u odbranu Ukrajine o svojim sunarodnjacima: Za njih nemam milosti

Ukrajinska legija “Slobodna Rusija” je jedna od međunarodnih formacija u kojoj se bore ruski dezerteri i dobrovoljci koji su napustili svoju domovinu kako bi branili Ukrajinu.

Oni su za CNN opisali svoja iskustva, a jedan od njih je i Rus koji se bori pod pseudonimom ‘Cezar’. ‘Cezar’ se naime bori kod Bahmuta, a ističe da su bobrbe žestoke, te da nema milosti prema sunarodnjacima sa druge strane.

- Reklama -

Uzimam ih za zarobljenike ako to mogu, ali najčešće moram pucati na njih – govori Cezar i dodaje da da su neki od njih i smrtno stradali.

Bahmut je poprište najtežih borbi u Ukrajini, te je sam grad gotovo u potpunosti uništen. Borbe u okolici ovog grada odnose velike žrtve sa obje strane, najviše od posljedica djelovanja artiljerije.

Cezar se osvrće na riječi ruskog predsjednika Vladimira Putina kako brani tradicionalne vrijednosti i podsjeća na manastir u blizini koji su razorile ruske snage, pitajući se da li je to ta borba koju Rusi žele.

Drugi ruski borac koji se predstavlja kao Vinnie kao najtežu borbu navodi onu sa plaćenicima iz grupe Wagner, te dodaje da ukoliko bi bio zarobljen da bi to za njega sasvim sigurno kraj. Ruska legija u Ukrajini broji nekoliko stotina boraca, a mnogi u Rusiji imaju želju da im se pridruže.

Obavljam svoju vojnu i kršćansku dužnost, branim ukrajinski narod i ovu zemlju ali kada Ukrajina bude oslobođena prenijet ću svoj mač u Rusiju da je oslobodim tiranije – poručuje Cezar na kraju.

Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

60 ÷ = six