Rotary klub darivao bebe u brčanskom porodilištu

U Čikagu, u Sjedinjenim Američkim Državama, 23.02.1905. godine osnovan je prvi Rotary klub sa ciljem pružanja humanitarne pomoći, podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenja dobre volje i mira u svijetu. Od tada pa do danas Rotary zajednica se stalno razvijala i rasla. Danas u svijetu postoji preko 35.000 klubova u preko 150 zemalja, koji imaju 1,2 miliona članova, saopšteno je danas iz Rotary Cluba 1938 Brčko.

U Bosni i Hercegovini trenutno aktivno djeluje 15 Rotary klubova, a jedan od njih je i Rotary Club Brčko 1938, osnovan 1938. godine.

Dvadeset i treći februar obilježavamo kao svjetski dan Rotary-a, a ove godine smo ga obilježili posjetom porodilištu u Brčkom i darivanjem poklona za sve bebe rođene tog dana. Ovakve i slične humanitarne akcije su sprovedene u svim gradovima u Bosni i Hercegovini, u kojima djeluju Rotary klubovi, a sve u okviru zajedničke akcije obilježavanja 116 godina postojanja Rotary pokreta, kao i podržavanja i promocije nataliteta od strane bosanskohercegovačke Rotary zajednice. Time je danas darovano više od 56 beba u Bosni i Hercegovini.

Darivanje beba je, u dogovoru sa rukovodstvima porodilišta, te uz primjenu propisanih epidemioloških mjera izvršeno danas.

Foto: Rotary Club 1938 Brčko

--