RK Lokomotiva Brčko: Lider Premijer lige, kapiten na spisku A reprezentacije BiH

Izvor fotografija: Facebook.com / RK Lokomotiva Brčko (Uredio: Adis Mujdanović / Otisak.ba)
Autor teksta: Adis Mujdanović

Rukometni klub Lokomotiva Brčko bilježi uspjehe na početku nove sezone.

Brčanski rukometaši lideri su Premijer lige Bosne i Hercegovine sa dvije pobjede u prva dva kola – u gostima protiv Bosne iz Visokog 33:24 i kod kuće protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva 30:23.

Danas je ovaj klub na svojoj facebook stranici objavio da se njihov kapiten Šerif Baraković našao na spisku A reprezentacije BiH:

  • U nizu lijepih dešavanja našeg seniorskog tima koji je trenutno lider Premijer lige i prijatno iznenađenje prvenstva, još jedna prijatna vijest je po ko zna koji put stigla na adresu našeg kluba. Već smo navikli da naši omladinci su stalni članovi omladinske reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali ovaj put je riječ o A reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a gospodin Bilal Šuman je na spisak uvrstio i našeg Šerifa Barakovića. Ovim putem čestitamo našem kapitenu Šerifu, ništa manje od njega nismo ni očekivali, a ne sumnjamo da će zasigurno najbolje opravdati poziv slektora.

Baraković: Kruna moje dosadašnje karijere

Bek premijerligaša iz Brčkog u izjavi koja je objavljena na lokalnom sportskom portalu Sportal.ba nije krio zadovoljstvo:

  • Prije svega, velika je čast naći se na spisku seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine pred ovako veliko takmičenje (Evropsko prvenstvo). Svi mi sportisti sanjamo dan kada će nam se ukazati ovakva prilika. Ovo je kruna moje dosadašnje karijere. Nadam se da je ovo početak jednog perioda u mom životu na koji ću da budem izrazito ponosan. Na pripremama ću se potruditi da prije svega, unaprijed svoju igru, steknem nova iskustva i pokažem se u što boljem svijetlu.