Restoran Marco Polo Brčko: Nismo zatvoreni, ali obustavljamo poslovanje do daljnjeg

U tekstu objavljenom juče 25.3. pod naslovom “BRČKO: Inspektorat obustavio rad pet privrednih subjekata i zatvorio jednu zgradu” objavljena je netačna informacija da je restoran Marco Polo zatvoren.

U prilogu Vam dostavljamo zapisnik o izvršenom inspekcijskom pregledu.

Kao što se može vidjeti u zapisniku, rad restorana je privremeno obustavljen dok ne bude izvršena dezinfekcija prostora.

Nakon same dezinfekcije prostora koja je završena, restoranu je dozvoljen dalji rad sa dostavom hrane.

Kao i od samog početka, restoran Marco Polo je pratio sve naredbe Vlade Brčko Distrikta kao i odluke Kriznog štaba postupavši u skladu s njima.

Nakon što je restoran obustavio dalji rad, a nastavio samo sa uslugom dostave, hrana koja je bila spremana za dostavu se mogla preuzeti isključivo van restorana, te drugim osobama nije bio moguć ulazak u restoran.

Od samog početka vodili smo računa da sva naša usluga bude na samom nivou, kao i da sve bude odrađeno po propisima, a gosti i radnici restorana maksimalno budu zaštićeni.

Poslovanje restorana je oduvijek bilo društveno odgovorno. Nažalost, pojedini građani zanemaruju odluke Kriznog štaba i ne poštuju naredbe samoizolacije.

Zbog nesavjesnog djelovanja pojedinih, restoran je odlučio da bez obzira što mu je dozvoljen dalji rad dostave hrane, obustavi svoje poslovanje do daljnjeg.

Želimo da zaštitimo naše radnike i sve goste koji koriste naše usluge i ne želimo da zbog drugih ugrozimo ostale.

Ovim putem apelujemo i na druge građane da poštuju mjere koje je Vlada propisala, a mi se ponovo družimo u nama poznatom ambijentu kada sve ovo prođe. Čuvajte se, čuvajte druge i ostanite zdravi.

Autor: Restoran Marco Polo

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

two ÷ = two