More

  Reakcije HDZ-a 1990: Kome Distrikt gradi novi most?

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  [SAOPŠTENJE] Putom portala Otisak.ba od 14. 9. 2021. godine, imali smo priliku čuti  planove gradonačelnika Brčko distrikta BiH, g. Eseda Kadrića odnosno Vlade Brčko distrikta BiH i Javnog poduzeća ”Ceste Brčko”.

  Pozdravljamo  aktivnosti koje se tiču razvitka javne infrastrukture, a posebno  izgradnju brze ceste Tuzla-Brčko-Orašje kao i izgradnju autoceste Beograd-Brčko-Sarajevo.

  U izjavi g. Vlade Jeftića, direktora JP ”Ceste Brčko” mogli smo čuti kako sa sigurnošću spominje lokaciju novog mosta koji povezuje Brčko distrikt BiH i Republiku Hrvatsku, a ta bi lokacija po njegovoj izjavi bila na ”par kilometara istočno od šljunkare Gramos”.

  Ovdje se postavlja pitanje: Komu Brčko distrikt BiH radi ovaj most – za potrebe građana i gospodarstva Bijeljine ili Brčkog?

  Organizacija HDZ 1990 Brčko distrikta BiH zalaže se da novi most koji povezuje Brčko distrikt BiH i Republiku Hrvatsku bude lociran u Goricama jer je ovo sa stručno-prometnog  i društveno-ekonomskog gledišta najbolja lokacija za građane Brčko distrikta BiH.

  Očekujemo i od hrvatskih predstavnika u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti Brčko distrikta BiH da jasno artikuliraju svoj stav, a ne da svojom šutnjom učine povijesni promašaj.

  Organizacija HDZ 1990 Brčko distrikta BiH

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img