More

  Razmišljaj kao naučnik – Nagradno takmičenje za učenike 1. i 5. osnovne škole

  Centar za održivi razvoj (COR) poziva zainteresovane učenike 1. osnovne škole i 5. osnovne škole iz Brčkog da uzmu učešće u nagradnom takmičenju za izradu najboljih prezentacija na temu „ NAUČNE VS PSEUDONAUČNE TVRDNJE/TEORIJE ZAVJERA “, a u okviru projekta „Razmišljaj kao naučnik“.
  Prezentacije mogu biti izradjene u bilo kojem formatu , a izbor teme je slobodan, s tim što mora biti fokusiran na široko poznate tvrdnje [npr. Zemlja je ravna ploča, Bermudski trougao, astrologija, grafologija, Tarot karte, čovjek na Mjesecu, numerologija, N-zrake, itd.]. Radovi trebaju biti bazirani na metodi kritičkog razmišljanja. Radove treba dostaviti putem emaila na info@cor.ba, a rok za dostavu je 25. januar 2022. godine. Jedan učenik može dostaviti najviše dva rada.

  Najbolji radovi će dobiti vrijedne nagrade od organizatora i biće predstavljeni javnosti na posebnoj ceremoniji. Nagradno takmičenje se organizuje u okviru projekta “Razmišljaj kao naučnik” kojeg mplementira Centar za održivi razvoj, a financijski je podržan od strane Ambasade SAD-a iz Sarajeva.

  COR

  Čitano

  Povezani članci