More

  Razmatranje prijedloga sa rasprave o izmjenama i dopunama zakona o obrazovanju u Brčkom

  Komisija za obrazovanje, sport, kulturu i saradnju s vjerskim zajednicama Skupštine Brčko distrikta  i  Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta održali su javnu raspravu o Izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju u osnovnim i srednjim školama u Distriktu.

  Predsjedavajući Komisije Senad Osmanović rekao je da je cilj javne rasprave da se sa stručne i javne  strane razmotre predložene izmjene i dopune, od kojih su, kaže  Osmanović, neke kvalitetne dok bi druge, po mišljenju poslanika i učesnika javne rasprave, trebalo mijenjati.

  Osmanović je podsjetio da se izmjene odnose, prije svega, na utvrđivanje nastavnih i nenastavnih dana, opisno ocjenjivanje učenika u prvoj trijadi te zapošljavanje u obrazovnim institucijama.

  „To su proceduralne izmjene, osim onih koje se odnose na radni status asistenata, koji će sada imati mogućnost zaposlenja na određeni ili neodređeni period. Postoji tendencija za uvođenje  eksterne mature za srednjoškolce i osnovce, jer naši srednjoškolci moraju da polažu maturski ispit ukoliko žele da upišu fakultet izvan Brčkog“, istakao je Osmanović.

  Prijedloge na izmjene i dopune Zakona o obrazovanju u osnovnim i srednjim školama Brčko distrikta građani mogu dostaviti Komisiji do naredne srijede.

  Otisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  thirty seven + = 47