Ražljevo: Aktiv žena SNSD-a organizovao dva stručna ljekarska predavanja za 200 članica

Aktiv žena SNSD-a Brčko organizovao je u Domu kulture u Ražljevu stručna ljekarska predavanja za 200 žena na teme „Prevencija i rano otkrivanje karcinoma dojke“ i „Zdravlje kostiju – Vaš prioritet“.

Predavači su bili specijalista porodične medicine Snežana Lugonjić i doktor medicine Pelka Radušić.

Predsjednica Aktiva žena SNSD-a Brčko Slobodanka Ćurčić istakla je da aktiv vrijedno radi tokom cijele godine, od obilježavanja praznika humanitarnima akcijama, do obilazaka manastira, a jedna u nizu tih aktivnosti je i korisno predavanje održano u Ražljevu.

„Odlučili smo se da to ovoga puta napravimo u Ražljevu. Okupili smo ovdje i žene iz drugih mjesnih zajednica, a nakon ovog posjetićemo još tri ili četiri mjesne zajednice gdje ćemo takođe skupiti značajan broj žena“, rekla je Ćurčićeva.

Ona je dodala da smatar da su predavanja veoma značajna i da će koristiti ženama.
Predsjednik OO SNSD – a Brčko Đorđa Kojić takođe je prisustvovao današnjem događaju i ovom prilikom pohvalio rad Aktiva žena, ističući da se radi o jednom od najaktivnijih i najorganizovanijih.

„Ovo nije nikakava predizborna kampanja, ovdje se radi o stalnoj aktivnosti Aktiva žena SNSD – a. I sam predsjednik Milorad Dodik svaki put kada dođe u Brčko istakne da je naš Aktiv žena jedan od najorganizovanijih u Republici Srpskoj, a to, evo, potvrđuje i današnje druženje“, rekao je Kojić.

Specijalista porodične medicine Snežana Lugonjić istakla je da je današnje predavanje veoma važno, kako bi podsjetili žene da brinu o svom zdravlju.

„Jako je bitno da žene budu upoznate sa ovim problemom. Da vode računa o prevenciji, da se redovno pregledaju. Ovo je veoma često oboljenje, a žene samopregledima u 80% slučajeva mogu same na vrijeme da otkriju ovu bolest“, istakla je Lugonjić.

Doktor medicine Pelka Radušić takođe je govorila o veoma značajnom oboljenjima kostiju.

„Htjeli smo da ukažemo koliko osteoporoza prisutna i česta kao oboljenje. Uvijek se to vezivalo za starije osobe, međutim danas je veliki broj žena srednje životne dobi sklono ovo oboljenju i zbog toga smatramo da je veoma važno upoznati ih sa ovim problemom“, rekla je Radušić.

Današnje druženje bilo je edukativnog, ali i zabavnog karaktera.

Za članice je upriličen i kulturno – zabavni program, na kojem je nastupilo Srspko kultruno umjetničko društvo „Ražljevo“, kao i muzički bend.

Autor: OO SNSD Brčko
Izvor: Otisak.ba
--

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

eighty eight + = ninety three