More

  Raspored radarskih kontrola do 23. aprila

  Analitičkim praćenjem stanja sigurnosti u saobraćaju na području Brčko distrikta BiH je indikativno da na sigurnost izuzetno utječu velike brzine kretanja vozila.

  Policija Brčko distrikta BiH raspolaže sa neobilježenim (civilnim) vozilima koja su opremljena uređajem (kamerom) za snimanje prekršaja u pokretu i savremenim stacionarnim laserskim radarima, te uređajima za sigurno zaustavljanje vozila na putu.

  Jedinica saobraćajne policije planira vršiti najavljenu kontrolu mjerenja brzine kretanja vozila, posebno u naseljenim mjestima, na sljedećim putnim pravcima:

  DAN / D A T U M VRIJEME MJESTO RADARSKE KONTROLE
  UTORAK

  18.04.2017. godine

  09-12 Krepšić-Gorice-Plazulje
  16-19 Cerik-Dubrave-Seonjaci-Bukvik
  20-22 Bijeljinska-Ilićka-Semberska
  SRIJEDA

  19.04.2017. godine

  08-10 Brčko-Gredice-Trnjaci
  14-16 Nikole Tesle-Vukosavačaka
  20-22 Mostarska – Sarajevska
  ČETVRTAK

  20.04.2017. godine

  08-10
  Petra Kočića-Zaima Mušanovića
  15-18 Brod-Bukvik-Dubrave-Cerik
  20-22 Dejtonska-Plazuljska-Plazulje
  PETAK

  21.04.2017. godine

  08-11 Maoča-Gornji Rahić-Brka
  16-19 Stolin-Gredice-Trnjaci-Brezovo Polje
  SUBOTA

  22.04.2017. godine

  08-11 Cerik-Dubrave (Arizona)-Bukvik
  14-16 Grbavica-Ulice-Donji Rahić
  NEDJELJA

  23.04.2017. godine

  09-12 Krepšić-Gorice-Plazulje-Brčko
  15-18 Brod-Mostarska-Sarajevska
  20-22 Petra Kočića-Zaima Mušanovića


  Nenajavljene kontrole

  Napominjemo da se na putnim pravcima Brčko-Lončari (u ulici Dejtonska), Brčko-Bijeljina (ulica Bijeljinska), Brčko-Čelić (ulica Nikole Tesle) i Brčko-Cerik (Malezijski put) vrši kontrola brzine kretanja vozila iz dva smjera pomoću stacionarnih radara.

  Pored ovih planiranih i najavljenih kontrola brzine kretanja vozila, radit će se i nenajavljene kontrole brzine, posebno na mjestima gdje se razvijaju veće brzine (poslije stacionarnih radara, u uličnoj mreži grada i sl.) sa pokretnim radarom “TruCam”, koji je pogodan za postavljanje na bilo kojoj dionici puta i koji nakon podešavanja automatski samostalno radi i registrira prekršaje.

  “Sugerišemo svim učesnicima u saobraćaju da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju u saobraćaju i da poštuju saobraćajne propise, kako bi zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju”, navedeno je u saopćenju Policije Brčko distrikta.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  forty four + = fifty