Raspisan konkurs za novinarsku nagradu „UNIQA Press Award“

  Konkurs je otvoren jučer i traje do 15. februara naredne godine, a bit će nagrađeni najbolji objavljeni novinski članak, radio prilog, TV prilog, web objava i blog priča. 

  Foto: BH novinari/UNIQA osiguranje

  Piše: Adis Mujdanović

  Udruženje „BH novinari“ pod pokroviteljstvom UNIQA osiguranja organizira Konkurs za medijski doprinos informiranju o značaju osiguranja u Bosni i Hercegovini pod nazivom „UNIQA Press Award“.

  Konkurs je otvoren jučer i traje do 15. februara naredne godine, a bit će nagrađeni najbolji objavljeni novinski članak, radio prilog, TV prilog, web objava i blog priča.

  Konkursom su obuhvaćeni svi novinarski uradci koji su objavljeni u medijima tokom 2018. i do 15. februara 2019. godine.

  „Članci i prilozi moraju biti objavljeni u medijima čija se sjedišta i predstavništva nalaze na teritoriji Bosne i Hercegovine i po sadržaju se moraju odnositi na temu iz oblasti osiguranja (vrste osiguranja, prednosti i koristi osiguranja)“, navode organizatori.

  Po jedna nagrada će biti dodijeljena za najbolji novinarski članak ili drugo novinarsko djelo u svakoj od pet kategorija: članak u štampi, članak na web portalu, televizijska priča, radio istraživačka priča i blog priča.

  „Osnovni cilj Konkursa je unaprjeđenje znanja novinara i urednika o značaju osiguranja za građane i pravne subjekte, korištenju ispravne terminologije, odnosno otvaranje jedne posebne tematike kojom bi bh. mediji trebali da se bave zbog interesa javnosti“, ističu organizatori.

  Najbolja ostvarenja bit će nagrađena iznosom od po 1.000,00 konvertibilnih maraka na potrošačkoj kartici Raiffeisen banke.

  Više o Konkursu ovdje.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eight × = seventy two