More

  Rang-lista ‘Sto najvećih u privredi BiH’: Dvije kompanije iz Brčko distrikta

  Ukupan prihod koji je privreda BiH ostvarila prošle godine iznosio je skoro 70 milijardi KM, od čega se više od 43 odsto ili oko 26,4 milijarde KM odnosi na prihode koje su ostvarile kompanije koje su ušle na ovogodišnje rang-liste “100 najvećih u privredi BiH”.

  Te kompanije su izvezle skoro 5,8 milijardi KM ili 64,4 odsto od ukupnog izvoza BiH u prošloj godini, koji je iznosio oko devet milijardi KM, saopštile su “Poslovne novine”, prenosi SRNA.

  Podaci su prikupljeni kroz istraživanje koje su “Poslovne novine” sprovele u okviru projekta “100 najvećih u privredi BiH”, kojim su obuhvaćene 31.554 kompanije, koje su predale završne račune.

  Na rang-listama 100 najvećih u BiH po prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka u 2016. godini našle su se ove godine 743 velike, srednje i male kompanije, od toga 485 ih je iz Federacije BiH /FBiH/, 256 iz Republike Srpske i dvije su iz Brčko distrikta.

  Prošle godine, ove kompanije su zapošljavale 126.181 radnika, što je skoro 26 odsto od ukupnog broja zaposlenih, koji je iznosio 488.099, koliko su pokazali zvanični godišnji izvještaji privrednih društava.

  Istraživanje je urađeno u saradnji sa firmom “LRC”, a zasniva se na finansijskim pokazateljima zvanično dobijenim od nadležnih agencija u Republici Srpskoj i FBiH – Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge i Finansijsko-informatičke agencije.

  SourceSRNA

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  forty nine ÷ = seven