Putevi Brčko: Počinje primjena nove regulative vezane za parkinge

  To znači da se ponovo počinju izdavati obavještenja i uplatnice za dnevnu parking kartu u slučaju neplaćanja parkinga, to jest kada se vozilo zatekne da koristi parking uslugu bez uredno plaćene parking karte.

  Iz Puteva Brčko navode da su vlastitim kapacitetima i opremom počeli sa proširivanjem parking mjesta [Otisak.ba - Arhiva]

  “Putevi Brčko” od ponedjeljka, 19. marta, počinju sa dosljednom primjenom nove regulative vezane za parkinge, saopćeno je u petak iz ovog javnog preduzeća, prenosi Otisak.ba.

  To znači da se ponovo počinju izdavati obavještenja i uplatnice za dnevnu parking kartu u slučaju neplaćanja parkinga, to jest kada se vozilo zatekne da koristi parking uslugu bez uredno plaćene parking karte.

  “Najljubaznije molimo korisnike da shvate i prihvate da za dobro svih trebaju uredno da plaćaju parking usluge u trenutku parkiranja jer na taj način svima osiguravamo dovoljan broj slobodnih mjesta za parkiranje. Urednim i blagovremenim plaćanjem parking usluge u momentu parkiranja, sebi ćete smanjiti nepotrebne troškove plaćanja dnevne parking karte, te tako unaprijed otkloniti troškove i neprijatnosti vođenja eventualnog sudskog i izvršnog postupka. Takođe molimo korisnike da naše ljude na terenu tretiraju sa uvažavanjem, jer su to naši sugrađani koji samo rade svoj posao i ništa više”, navedeno je u saopćenju.

  Eventualno njihovo neprofesionalno postupanje može se prijaviti upravi Preduzeća. Preduzeće je odlučno da u saradnji sa policijom napravi red u ovoj važnoj oblasti u funkcionisanju grada, naglašavaju.

  “Ovom prilikom molimo sve one koji imaju dugovanja prema Preduzeću po osnovu ranijeg sistema naplate parkinga da ista izmire, jer je Preduzeće dužno da ta potraživanja naplati u mirnom ili sudskom postupku, a te aktivnosti su u toku.”

  Proširivanje parking mjesta

  Iz Puteva Brčko navode da su vlastitim kapacitetima i opremom počeli sa proširivanjem parking mjesta sa širine sadašnjih 2,2 metra na 2,5 metara, što je ujedno i maksimalna širina po standardima.

  “Na taj način pozitivno odgovaramo na opravdane žalbe građana da su dosadašnja parking mjesta bila uska.”

  Takođe, Preduzeće planira da na osnovu dobijenih saglasnosti sa prvim danima proljeća i lijepog vremena, asfaltira, sanira i uredi još četiri makadamske površine u gradu i pretvori u uređena parking mjesta.

  “U slučaju bilo kakvih nesporazuma i nejasnoća, obratiti se u Parking servis u Ulici Meše Selimovića 1 ili na telefon: 049/490-169”, stoji na kraju saopćenja.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixty one ÷ sixty one =