More

  Prva faza izgradnje stadiona u Brčkom u junu?

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Najvažniji projekat koji je prošle godine započeo Odjel za javne poslove Vlade Brčko distrikta je nastavak izgradnje Gradskog stadiona u vrijednosti od 7,6 miliona KM.

  Šef Odjela Ratko Stjepanović pojasnio je da dinamika izvođenja radova gradnje Gradskog stadiona od strane izvođača iz Bijeljine nije na očekivanom nivou i dodao da od izvođača očekuje pojačavanje dinamike radova kako bi se ugovorom predviđeni rok za završetak prve faze gradnje stadiona i ispoštovao. On je rekao da je još uvijek moguće da juni 2023. godine, koji je ugovoreni rok za završetak ovih radova, od strane izvođača bude i ispoštovan.

  „Završetkom gradnje prve faze mi bi smo faktički dobili sanaciju kompletne konstrukcije postojeće tribine koja bi u građevinskom smislu bila u potpunosti sanirana, od betonskog do metalnog dijela te konstrukcije, svi okolni prilazi bili bi završeni, bila bi postavljena odgovorajuća fasada tj. zatvorena bi bila strana sa zadnjeg dijela stadiona, a na grubo bi bili urađeni svi radovi unutar tribine i podtribinskog prostora“, kazao je Stjepanović. On je kao krucijalnu stvar u projektu naredne faze gradnje Gradskog stadiona naveo dobijanje dovoljnog iznosa finansijskih sredstava uz puno razumijevanje i podršku Vlade i Skupštine Brčko distrikta.

  „Prije početka radova druge, finalne faze gradnje stadiona koja treba započeti ove godine mi trebamo u saradnji sa Zavodom za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta riješiti pitanje da li je potrebno rekonstruisati i travnati dio stadiona koji prethodnim projekom nije bio obuhvaćen, ili će se ostati kod prvobitne projekcije. Uz atletsku stazu, planirana je izgradnju semafora, odgovarajuće rasvjete i drugi poslovi koji podrazumijevaju kvalitetan i zaokružen završetak prve faze gradnje stadiona“, zaključio je Stjepanović.

  Radiobrcko.ba//Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  nine × one =