More

  Protest taksista u Brčkom

  Traže od nadležnih organa da riješe problem nelegalnog taksi prijevoza, kao i zakonsko uređenje javnog prijevoza.

  Članovi Udruženja taksi vozača “Moj taksi” danas su u Brčkom održali protest, kao znak upozorenja prije, kako su naglasili u jučerašnjem otvorenom pismu, “radikalizacije nezadovoljstva sadašnjom situacijom”.

  Protestna taksi vožnja [Otisak]
  U otvorenom pismu Udruženje je upozorilo na nekoliko stvari koje u mnogome otežavaju njihov rad, i izgleda da će dovesti do izumiranja ove djelatnosti u Brčkom distriktu Bosne i Hercegovine, istaknuto je.

  Traže od nadležnih organa da riješe problem nelegalnog taksi prijevoza, kao i zakonsko uređenje javnog prijevoza.

  “Brčko distrikt je rekorder u kaznama za saobraćajne prekršaje, a većina je za nelegalni prijevoz putnika. Ne mogu da skinu registarske oznake tim ljudima. Vlada totalno bezakonje”, kazao je danas u izjavi medijima Miralem Čolaković, predsjednik ovog udruženja.

  Čolaković: Mimo zakona spuštene cijene

  “Molimo zakonodavnu i izvršnu vlast Brčko distrikta BiH da se bori za ukidanje monopola u javnom prevozu. Naime, Ugovor o pružanju usluga javnog prevoza je totalno nejasan”, navedeno je, između ostalog, u pismu.

  “On je [Krajnović-Laser] mimo zakona spustio cijene prijevoza na jednu marku, s ciljem našeg uništenja”, naglasio je danas Čolaković.

  Miralem Čolaković [Otisak]
  Također je istakao da po zakonu tender nije važeći ako se prijavi samo jedan ponuđač, kakav je slučaj sa konzorcijem Krajnović-Laser.

  “Ako ne dođe do konkretnih rješenja, bit ćemo prisiljeni u sve uključiti i Državnu agenciju za istrage i zaštitu [SIPA] i upoznati ih sa neregularnostima u javnom prevozu”, stoji u pismu.

  Kamenjašević: Prijevoznik ima uporište za sniženje cijena

  Mensur Kamenjašević, šef Pododjela za javni saobraćaj i održavanje vozila Vlade Brčko distrikta, podsjetio je u izjavi medijima da su predstavnici Vlade u decembru, januaru i martu održali tri sastanka sa taksistima.

  “Na osnovu zaključaka sastanka, mi smo poslali dopis Inspektoratu da u saradnji sa Policijom poveća nadzor u oblasti nelegalnog taksi prijevoza”, kazao je on.

  Mensur Kamenjašević [Arhiva]
  Prema njegovom mišljenju, prijevoznik u pravilniku ima uporište za sniženje cijena.

  “Ako neko hoće jefitnije voziti, to svakako može. To je za dobrobit svih građana”, zaključio je Kamenjašević.

  Novinar: Adis Mujdanović
  Fotoreporter: Kenan Ibrišimović
  SourceOtisak

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + 17 = eighteen