Promovisana knjiga brčanskog doktora Fadila Pitića (FOTO)

Ispred Doma Islahijjeta u Brčkom jučer je upriličena promocija knjige Sve moje ratne bolnice od Maoče do Treskavice brčanskog primarijusa dr. Fadila Pitića, u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Preporod.

Knjiga govori o formiranju ratnih bolnica od Maoče do Treskavice u periodu od 1992-1995. godine, a najveći dio knjige posvećen je gradu Gračanica u kojem je dr. Pitić osnovao i vodio ratnu bolnicu.

  • Ova knjiga predstavlja put jednog hirurga koji se u različitim situacijama sam borio, ali uvijek nastojao da bude hirurg, čovjek koji poštuje Hipokrata i Hipokratovu zakletvu bez obzira na situaciju u kojoj se nalazio – kazao je Pitić u izjavi za medije.

Knjigu su, uz autora, predstavili: Fatima Bećarević-Softić, Zlatko Dukić, Šefko Kaloper, Enes Pašalić i Sejo Pitić.

Svi građani koji su bili prisutni na promociji imali su priliku da besplatno dobiju po jedan primjer knjige, a promociji je prisustvovao i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić, kao i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Distrikta.

  • Da li je tako moralo biti? Potvrdilo se da je čovjek čovjeku najgori neprijatelj. Ja sam i tada htio biti samo čovjek. (odlomak iz knjige)
--