More

  Promocija romana ‘Justicijo, digni glavu’ u Brčkom

  Pored autorke o romanu će govoriti i profesor bosanskog jezika Ernad Osmić te novinar Željko Lazarević.

  U Brčkom će se u petak, 10. novembra, održati promocija romana Pavice Veljović „Justicijo, digni glavu“.

  Promocija je najavljena za 18.00 časova u hotelu „Jelena“ a pored autorke o romanu će govoriti i profesor bosanskog jezika Ernad Osmić te novinar Željko Lazarević.

  Pozvani su svi ljubitelji pisane riječi da posjete ovaj kulturni događaj.

  Biografija autora

  Pavica Veljović rođena je 13.03.1978. u Novom Sadu.

  Djetinjstvo je provela u malom sremačkom selu Krušedolu.

  Ljubav za knjige i pisanu riječ „pronosi“ kroz život od svoje osme godine kada je napisala prvu pjesmu o svom djedu.

  Na razvoj njenog talenta za pisanje tokom osnovnoškolskih dana uticaj je imala nastavnica srpskog jezika Elizabeta Pejčinovska uz čiju pomoć je osvojila mnogobrojne literarne nagrade, a njeni radovi i lik bili su medijski ispraćeni.

  Nevelika ambicija ne pomijera je dalje od ljubavi za pisanu riječ koju je u zrelim godinama uokvirila najprije knjigom aforizama „Sizife, promeni ruku“ (u izdanju KUA „Artije“ iz Paraćina, 2014), a tri godine potom, takođe u saradnji sa Književno-umjetničkom asocijacijom „Artija“ čiji je i član, objavila roman u pričama „Justicijo, digni glavu“.

  Pored aforizama i proze Pavica Veljović piše i pjesme, humorističke skečeve za TV izvođenje, dječiju poeziju, prozu i aforizme, crtice…

  Član je BAK-a (Beogradski aforističarski krug) i jedan od autora na sajtu „Direktna reč“. Uvrštena je u više Zbornika i Antologija kratkih priča i aforizama, potom je učesnik mnogobrojnih međunarodnih i domaćih festivala satire i humora, nagrađivana za aforizam, objavljivana u dnevnoj štampi, fanzinima i časopisima za satiru i humor.

  Najnovije djelo „Justicijo, digni glavu“, po ocjeni kritičara i kolega, izdvaja je kao hrabrog autora čiji duh ne miruje i stavlja je mimo uobičajene forme savremenog stvaralaštva, ocjenjujući je kao jedinstvenog, autentičnog, originalnog autora.

  Po profesiji je medicinska sestra-tehničar, majka i supruga, koja gaji ljubav za knjige i pisanu riječ, djecu, cvijeće, životinje i dobre međuljudske odnose. Živi i stvara u Surčinu.

  [Ustupljeno Otisku]
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  twenty ÷ two =