More

  Promocija monografije ‘Hasan Hanić – Život i djelo’

  Nekadašnji profesor brčanskog Ekonomskog fakulteta dr Hasan Hanić podsjetio je da bi monografija trebala da pokaže mladima, učenicima i studentima koliko čovjek može da svojim radom, planom, organizacijom ostvari dobre rezultate na akademskom, naučnom, poslovnom planu, kao i na životnom planu.

  - Advertisement -

  U okviru obilježavanja 18 godina Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Asocijacija mladih Brčko, u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Brčko, u ponedjeljak je u punom amfiteatru Fakulteta organizovala promociju monografije “Hasan Hanić – Život i djelo”, javlja Otisak.ba.

  Nekadašnji profesor brčanskog Ekonomskog fakulteta dr Hasan Hanić podsjetio je da bi monografija trebala da pokaže mladima, učenicima i studentima koliko čovjek može da svojim radom, planom, organizacijom ostvari dobre rezultate na akademskom, naučnom, poslovnom planu, kao i na životnom planu.

  “Ovo je svojevrsna knjiga o svim mojim knjigama, o mom školovanju, o mojim profesorima, o mom Ekonomskom fakultetu na kojem sam stekao sva poslovna znanja i zvanja i kasnije o Beogradskoj bankarskoj akademiji, čiji sam ja utemeljivač. Ona bi trebala da pokaže mladima, učenicima i studentima koliko čovjek može da svojim radom, planom, organizacijom ostvari dobre rezultate na akademskom, naučnom, poslovnom planu, a i na životnom planu. Knjiga je jedinstvena po mnogo čemu. Mislim da knjiga predstavlja i može da predstavlja jedan skup smjernica kako ostvariti veliki uspjeh u životu”, kazao je Hanić.

  Nekadašnji dekan brčanskog Ekonomskog fakulteta prof. dr Milan Tomić čijom zaslugom je dr Hanić radio na ovoj visokoškolskoj ustanovi imao je samo riječi hvale za ovog uglednog predavača i naučnog radnika.

  On je naglasio da je vrijednost monografije teško procijeniti, jer je rijetkost i po formi i po sadržaju.

  Jedan od putokaza mladim ljudima

  “Dvadeset godina je prošlo od kako sam ja upoznao Hasana. Drago mi je da se ova monografija danas promoviše u povodu 18 godina Distrikta. Kada sam ga upoznao shvatio sam da se radi o savršenom intelektualcu, čovjeku širokih pogleda, velikog srca, tople duše i darežljivog. Najsretniji sam bio kada je prihvatio da bude angažovan u nastavnom procesu na Ekonomskom fakultetu u Brčkom. On je jedan od rijetkih profesora sa tako širokim spektrom djelatnosti, od teorijske ekonomije do kvantitativnih metoda, a da ne govorim o informatici, kibernetici, statistici, matematici itd. Vrijednost mongrafije teško je procijeniti, jer je rijetkost i po formi i po sadržaju pošto profesor Hanić ima 50.000 autorizovanih stranica, tekstova, 38 raznih udžbenika, da ne govorim dalje o njemu. Blago onom ko je uzme u ruke”, kazao je Tomić.

  Promociji je prisustvovao i glavni koordinator Vlade Distrikta Damir Bulčević koji je uručio i poklon prof. dr Hasanu Haniću.

  “Vlada Distrikta je prepoznala značaj ove monografije, jer je ona jedan od putokaza mladim ljudima koji žele uspjeti u savremenom i danas veoma teškom turbulentnom vremenu”, kazao je Bulčević.

  Osim studenata i profesora brčanskog Ekonomskog fakulteta i učenika i nastavnika Ekonomske škole u Brčkom, promociji su prisustvovali i predstavnici institucija Distrikta.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  twenty nine − = 19