More

  Prolongiran odvoz otpada s brčanske gradske deponije na regionalnu deponiju u Zvorniku

  - Advertisement -

  Prema riječima predstojnika Odjela za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta Zorana Bulatovića, odvoz otpada s brčanske deponije na regionalnu deponiju u Zvorniku, zbog nemogućnosti nabavke potrebnih komunalnih vozila bit će prolongiran i započet će vjerojatno u kolovozu.

  „Ponavljanje tendera za nabavku komunalnih vozila, prvotno poništenog od strane Ureda za javne poslove u Sarajevu, produžilo je vrijeme za koje smo se nadali da ćemo biti spremni, no pokazali smo odlučnost da se riješi problem nagomilanog otpada u Brčkom i uvjeren sam da će se u ovoj godini krenuti s realizacijom toga“, rekao je Bulatović.

  Pored problema s nabavkom komunalnih vozila, odnosno tegljača i dvije samokompaktirajuće prikolice, pojavio se problem i s izgradnjom pretovarne rampe koja ipak neće biti građena u lipnju kako je najavljivano.

  „Očekivali smo da ćemo mnogo ranije doći do građevinske dozvole jer nam je neophodna izgradnja pretovarne rampe. To nažalost neće biti učinjeno do lipnja, kao što smo najavljivali, ali uvjeren sam da to mora početi tijekom ove ljetne sezone. S obzirom na to da se ne radi o previše zahtjevnom građevinskom objektu, mi u Odjelu za komunalne poslove očekujemo da će taj građevinski objekt biti vjerojatno prije završen nego što će biti nabavka neophodnih tehničkih sredstava“, istaknuo je Bulatović.

  Bulatović je rekao kako pored odvoza otpada, trenutno rade i na izradi idejnog rješenja za izgradnju Centra za upravljanje otpadom te kako također imaju i aktivnost pokušaja uređenja oblasti odvojenog prikupljanja otpada na teritoriju Distrikta.

  Inače, Odjel za komunalne poslove Vlade Distrikta u rujnu prošle godine potpisao je četvorogodišnji ugovor sa zvorničkom deponijom, u vrijednosti od tri milijuna maraka.

  Autor: RadioBrcko.ba
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + 27 = thirty three