More

  Profesori i saradnici Internacionalnog univerziteta učestvovali na konferenciji u Mađarskoj

   “Unapređenje kvalitete života djece i mladih” bila je tema trodnevne konferencije koja je u nedjelju završila sa radom, u Harkanyu u Republici Mađarskoj. Konferenciju je organizovao Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Univerziteta u Tuzli i Udruženje za podršku i kreativni razvoj djece i mladih iz Tuzle. Na konferenciji je prezentiran 61 rad, kojima su na naučni i stručni način tretirane brojne aktuelne teme koje tretiraju položaj i problematiku života mladih.

  Posebnu pažnju izazvao je i rad dekana Fakulteta za menadžment Internacionalnog univerziteta u Brčkom, Siniše Bilića i njegovih saradnika, profesora doktora Safeta Subašića, sekretara Skupštine Opštine Vukosavlje, Nenada Lučića iz Gradiške i Milenka Savanovića, ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, saopćeno je u utorak iz Internacionalnog univerziteta.

  Trendovi socijalne sigurnosti

  Rad je u svom tekstualno-sadržajnom, ali i u grafičkom smislu, na konferenciji ukazao na opšte trendove socijalne sigurnosti u kojima se nalazi društvo u cjelini, a samim tim i mlađi naraštaj. Dekan Bilić je rekao da je rad posebno akceptirao negativne trendove u razvoju društva i njihov utjecaj na konstelaciju položaja mladih i njihove kreativne potencijale. On je naglasio da se rad temeljio i na pokazateljima socijalne politike, koje je za rad pripremio ministar Savanović.

  Napomenimo i da Internacionalni univerzitet čini velike napore na promicanju nauke i da profesori i saradnici ovog univerziteta učestvuju na gotovo svim važnijim stručnim i naučnim konferencijama u Bosni i Hercegovini, ali i u inozemstvu, ističe se na kraju saopćenja.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty eight + = ninety one

  Čitano

  Povezani članci