Privremeno oduzeti predmeti u okviru operativne akcije kodnog naziva ‘Pečat’

  Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, pet uhapšenih osoba je predato u dalju nadležnost Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

  Foto: Arhiv AA

  Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, MUP-a Unsko-sanskog kantona i Policije Brčko distrikta, jučer su proveli operativnu akciju kodnog naziva “Pečat” u okviru koje je uhapšeno devet osoba zbog postojanja sumnje da su počinile krivično djelo “udruživanje radi činjenja krivičnih djela” i “krivotvorenje isprave” Krivičnog zakona FBiH.

  Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, pet uhapšenih osoba je predato u dalju nadležnost Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

  Prilikom pretresa na osam lokacija na području Velike Kladuše, Cazina, Bužima, Novog Grada, Kozarske Dubice, Prijedora, Banja Luke i Brčko distrikta BiH, gdje se postupalo po naredbama za pretres, kod tih osoba su pronađeni i privremeno oduzeti i predmeti: 14 mobilnih telefona, tri laptopa, računar, pet pečata, 12 diploma o završenoj srednjoj školi, četiri kopije diploma o završenoj srednjoj školi, 12 svjedodžbi o završenom razredu srednje škole, tri zahtjeva za upis u srednju školu, dva originalne diplome više poslovne škole te tri akta vezana za zapošljavanje u Njemačkoj.

  Također je pronađeno: četiri uvjerenja o završenoj osnovnoj školi, dvije prazne radne knjižice Federacije BiH, tri prazne pripravničke knjižice za zdravstvene radnike, dva ljekarska uvjerenja, četiri bianco izvoda iz matične knjige vjenčanih, izvod iz matične knjige rođenih, svjedočanstva o završenim razredima srednje škole, uvjerenja o osposobljenosti za različite smjerove, uvjerenje o polaganju stručnog ispita Ministarstva zdravstva RS, uvjerenje FBiH o državljanstvu, ugovor o radu na neodređeno, odluka o prestanku radnog odnosa, potvrda o radnom iskustvu i uvjerenje o uspjehu učenika, saopćeno je iz SIPA-e.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − two = two