Privredna komora Brčko distrikta BiH i Privredna komora Samsuna potpisali sporazum o saradnji

Foto: Opština Samsun

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić ovih dana boravi u Turskoj u gradu Samsun, o jučerašnjim dogovorima prenosi na službenoj Facebook stranici:

“Privredna komora Brčko distrikta BiH i Privredna komora grada Samsuna danas su potpisali sporazum o saradnji.
Danas smo imali priliku upoznati se sa načinom rada Privredne komore Samsuna, a nakon toga i predstaviti im sve ekonomske potencijale Brčko distrikta.

Obrazložili smo činjenicu da Distrikt ima strateški značajnu ulogu u našem regionu te da geografsko-politička pozicija Brčkog predstavlja pogodno tlo za investicije.

Delegacija iz Samsuna je pokazala zainteresiranost za saradnju ali i investiranje, kao i rad na zajedničkim projektima.
Ovo vrijeme smo iskoristili i da razgovaramo sa gradonačelnikom Samsuna Mustafom Demirom, čovjekom koji želi dodatno ojačati naše prijateljske odnose.

I grad Samsun i Brčko distrikt Bosne i Hercegovine imaju razvijenu poljoprivrednu djelatnost, ali i luke koje mogu biti od ogromnog značaja za ubrzanje privrednih aktivnosti.


Sporazum o saradnji potpisali su predsjednik Privredne komore u Samsunu Salih Zeki Murzioğlu i predsjednik Privredne komore Brčko distrikta BiH gospodin Dragan Đukić.

Lično mi je drago da je potpisivanju, uz moju malenkost, prisustvovao i ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj gospodin Adis Alagić.

Još jednom koristim priliku da se zahvalim domaćinima u Samsunu na prilici da se potpiše ovaj Sporazum kao i gostoprimstvu.”

Esed Kadrić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH
--