More

  Pripreme za 2. Brčko Business Forum: Direktor Foruma Damir Bulčević razgovarao sa direktorom BIGMEV-a

  U sklopu priprema za 2. Brčko Business Forum, koji će ove godine biti održan od 6. do 8. novembra, direktor Foruma Damir Bulčević susreo se u Sarajevu sa direktorom BIGMEV-a (Centar za razvoj odnosa između Bosne i Hercegovine i Turske) Samirom Vildićem.

  Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima i učešću turskih privrednika i investitora na ovogodišnjem forumu, kao i rezultatima urađenim od prošlogodišnjeg foruma.

  BIGMEV je fondacija osnovana 2010. godine u Istanbulu s ciljem razvoja ekonomskih, kulturoloških i naučnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Turske. Fondacija pored Istanbula, ima također urede u Bursi i u Sarajevu.

  Osnovni ciljevi BIGMEV-a su povećanje nivoa turskih investicija u Bosni i Hercegovini, povećanje obima trgovinske razmjene između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, stvaranje održivih veza između poslovnih krugova, unapređenje odnosa bosanskohercegovačke dijaspore sa domovinom i doprinos u razvoju Bosne i Hercegovine, kao i bratimljenje i razmjena iskustava između općina.

  Link za prijavu na 2. Brčko Business Forum.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ 1 = two

  Čitano

  Povezani članci