More

  Prijedlog budžeta BiH za 2018. godinu oko dvije milijarde KM

  Na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za predloženi zakon glasalo je 25 poslanika, protiv je bilo 11, dok su tri poslanika bila suzdržana.

  - Advertisement -

  Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je u srijedu navečer usvojio Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, sa tri amandmana koje je prihvatila nadležna parlamentarna komisija.

  Budžet iznosi oko dvije milijarde konvertibilnih maraka.

  Za predloženi zakon glasalo je 25 poslanika, protiv je bilo 11, dok su tri poslanika bila suzdržana.

  Prije glasanja o prijedlogu budžeta, Dom se izjašnjavao o amandmanima koje su poslanici uložili na predloženi budžet, a koje nije prihvatila Komisija za finansije i budžet.

  Bez usvojenih amandmana

  Ni jedan od predloženih amandmana nije usvojen.

  Budžet za finansiranje institucija je 950 miliona KM.

  Istovremeno, prihodi za servisiranje vanjskog duga iznose 1.004.062.329 KM, tako da predloženi budžet ukupno iznosi 1.954.062.329 KM.

  Nakon izjašnjavanja o Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza za 2018. godinu, sjednica Zastupničkog doma je prekinuta.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceAgencije

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  forty two ÷ six =