More

  Prijavljeno policiji u Brčkom….

  - Advertisement -

  Izvještaj policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 23.02.2024. od 06,00 sati do 26.02.2024. godine do 06,00 sati.

  KRIMINALITET:

  – U navedenom vremenskom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su tri krivična djela i to  “Nasilje u porodici”, “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Krađa” iz Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

  – Izdvajamo događaj od dana 24.02.2024. godine kada su policijski službenici u 00.54 sati postupajući po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH izvršili pretres lica inicijala A.S. rođenog 1999. godine u Maoči, nastanjenog u mjestu Ratkovići, opština Čelić, kao i jednog motornog vozila, te stambenog objekta  koje ovo lice koristi. Tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu biti korišteni u krivičnom postupku i to: mobilni telefon, jedna digitalna vaga za precizno mjerenje, 20 komada tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “Ekstazi”, te 39,869 grama biljne materije za koju je priliminarnim vještačenjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi “Marihuana”, zatim 82,542 grama kremaste materije za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da se radi o  opojnoj drogi “Amfetamin Speed”. Navedeno lice je lišeno slobode, a protiv istog će Tužilaštvu Brčko distrikta BiH biti podnešen Izvještaj zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH

  JAVNI RED I MIR:

  – U izvještajnom periodu  zabilježen je jedan jedan događaj narušavanja javnog reda i mira,  kada su za dva lica izdati prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja iz člana 5. „Učestvovanje i izazivanje tuče” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

  SAOBRAĆAJ:

  – U izvještajnom periodu nije bilo zabilježenih saobraćajnih nezgoda.

  – Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole isključili ukupno 24 vozača i vozila. Od toga 17 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola od kojih je jedan upravljao vozilom i prije sticanja prava na upravljanje, zatim još dva vozača vozača jer su upravljali vozilima prije sticanja prava na upravljanje, dva vozača jer su upravljali neregistrovanim vozilima, jednog jer nije imao naznačenu odgovarajuću kategoriju u vozačkoj dozvoli, i jednog koji je upravljao vozilom nakon isteka važnosti potvrde o registraciji.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  4 × nine =