More

  „Prijateljstvo bez granica“ između Brčko distrikta BiH i Vinkovaca

  - Advertisement -

  [SAOPŠTENJE] Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić posjetio je, zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Antom Domićem, glavnim koordinatorom Vlade Željkom Antićem i saradnicima iz Vlade Brčko distrikta BiH, gradsku upravu u Vinkovcima gdje je održan radni sastanak s gradonačelnikom Vinkovaca Ivanom Bosančićem, njegovim zamjenikom i saradnicima.

  Predstavnici Vlade Brčko distrikta BiH su na ovom susretu imali priliku da se upoznaju s izazovima koji se pojavljuju u procesu pridruživanja Evropskoj uniji te implementacijom projekata finansiranih od EU.

  Mi smo početnici u tom poslu i iskustvo koje ima gradska uprava u Vinkovcima i Razvojna agencija bit će od velike koristi za Distrikt Brčko. Mi ćemo ovu saradnju institucionalizirati i stvoriti preduslove da dođe do zajedničkog djelovanja na mnogim drugim projektima i u drugim oblastima, tako da je ovo početak jedne dobre dugoročne saradnje koja će biti od koristi za građane koji žive i u Vinkovcima i u Brčko distriktu BiH“, kazao je Kadrić.

  Na radnom sastanku je dogovorena zajednička saradnja kroz evropski projekat nazvan „Prijateljstvo bez granica“, a tiče se finansiranja uređenja dijela vrtića – jaslica u Brčko distriktu BiH čime je učinjen prvi korak za buduću intenzivnu saradnju između Distrikta i grada Vinkovci.

  „Krenuli smo s jednim lijepim evropskim projektom i ubuduće će biti još više projekata pa i jedan memorandum o saradnji kroz koji očekujemo da se naši građani povežu, da učinimo lijepe i konkretne stvari i s jedne i s druge strane granice“, izjavio je Bosančić.

  Vlada Brčko distrikta BiH
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img