More

  Prihvaćen Sporazum između Bosne i Hercegovine i Vlade Hrvatske o rekonstrukciji mosta Brčko–Gunja

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na jučerašnjoj sjednici razmatralo tok procesa ratifikacije Ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

  Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je usvojilo zaključak kojim zadužuje Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i Državnu komisiju za granicu Bosne i Hercegovine da, najkasnije u roku od 45 dana, Predsjedništvu Bosne i Hercegovine dostavi Izvještaj o dosadašnjim pregovorima u vezi sa međudržavnim razgraničenjem između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

  Predsjedništvo BiH zadužuje Vijeće ministara BiH i Državnu komisiju za granicu BiH da, najkasnije u roku od 60 dana, preduzmu potrebne mjere za dinamizovanje nastavka procesa ratifikacije Ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

  Predsjedništvo BiH je na jučerašnjoj sjednici donijelo odluke o prihvatanju:

  – Sporazuma o finansiranju godišnjeg akcijskog plana u prilog paketu za energetsku podršku za Zapadni Balkan u korist Bosne i Hercegovine za 2023. godinu između Evropske unije koju predstavlja Evropska komisija i Bosne i Hercegovine koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

  – Sporazuma između Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Ministarstva nacionalne odbrane Rumunije o odbrambenoj saradnji

  – Međunarodnog sporazuma između Evropske unije, sa jedne strane, i Bosne i Hercegovine, sa druge strane, o učestvovanju Bosne i Hercegovine u Programu Evropske unije za jedinstveno tržište

  Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske o rekonstrukciji mosta Brčko (BiH) – Gunja (RH) na M – 14.1/ DC 214 (RH)

  Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je odobrilo zaključivanje:

  – Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova Republike Kube o uspostavljanju mehanizma za političke konsultacije

  – Memoranduma o razumijevanju o tehničkoj saradnji između Ministarstva finansija i trezora BiH i Ministarstva finansija Nizozemske

  – Memoranduma o saradnji na uspostavljanju Stalne transnacionalne mreže za sigurnost plovidbe

  – Sporazuma o saradnji između Državnog arhiva Republike Sjeverne Makedonije i Arhiva Bosne i Hercegovine

  Predsjedništvo BiH prihvatilo je poziv predsjednika Republike Kube Miguela Marija Díaza Canel Bermúdeza upućen predsjedavajućoj Predsjedništva BiH za službenu posjetu Republici Kubi 25. aprila 2023. godine.

  Predsjedništvo BiH je usvojilo Izvještaj Ministarstva pravde BiH o radu Komisije za pomilovanje za period januar – decembar 2022. godine.

  Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za oktobar i novembar 2022. godine.

  Predsjedništvo BiH je prihvatilo institucionalno pokroviteljstvo Jahorina ekonomskog foruma koji će 27. i 28. aprila 2023. godine biti održan na Jahorini.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + seventy eight = eighty eight