More

  Priča o lavu koji je otvorio firmu i radnicima magarcima

  U prvo vrijeme, sve je išlo super. Lav rukovodio, magarci radili i firma se razvijala...

  - Advertisement -

  Otvorio lav novu firmu i zaposlio magarce da rade. U prvo vrijeme, sve je išlo super. Lav rukovodio, magarci radili i firma se razvijala.

  Poslije nekog vremena, lav je uvidio da ima mnogo novca, ali da nema slobodnog vremena, pa ja zato riješio da zaposli menadžera. I zaposli on medvjeda kao menadžera koji će rukovoditi firmom.

  Kao profesionalni menadžer, medvjed je tražio razne izvještaje da bi mogao bolje da upravlja firmom. Tako je sada lav uživao, medvjed rukovodio, a magarci radili svoj posao i pisali izvještaje za medvjeda.

  Poslije nekog vremena, medvjed zaključi da suviše vremena provodi analizirajući izvještaje, pa zaposli vuka kao zamjenika, čiji će posao biti da pravi analize i da šalje sažeti izvještaj medvjedu.

  Da bi pokazao medvjedu koliko je on vrijedan, vuk je uveo nove izvještaje. Sada su magarci pored redovnog posla i starih izvještaja dobili i nove izvještaje da popunjavaju, što ih nije činilo sretnim, pa su počeli da gunđaju, a morali su i da ostaju duže da bi završili sve izvještaje.

  Medvjed je vidio da moral u firmi opada, pa je zaposlio lisicu da to unaprijedi. Lisica je sprovela razne ankete, organizovala kurseve i razne događaje i skupove za podizanje morala u firmi. Magarci su sada već otvoreno pokazivali nezadovoljstvo jer su imali sve više posla.

  U isto vrijeme, lav je primjetio da profit u firmi opada, pa je pozvao medvjeda na sastanak, na kojem su odlučili da otpuste pola magaraca kako bi smanjili troškove.

  NAPOMENA: Tekst je preuzet sa društvenih mreža. Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je slučajna!

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty four + = ninety two