More

  Prevencija i kontrola dijabetesa /FOTO

  Udruženje dijabetičara Brčko distrikta Bosne i Hercegovine realizuje projekat „Prevencija i kontrola dijabetesa“ koji je namijenjen svim građanima distrikta sa ciljem podizanja svijesti i  prevencije dijabetesa tipa 2.

  Imajući u vidu da je Dijabetes bolest koja je u stalnom porastu kako u cijelom svijetu tako i kod nas, pogotovo dijabetes tipa 2 kod djece i odraslih i sve većeg broja gojaznih građana, te da rana prevencija je jedan od važnih segmenata odlučili smo se za ovaj projekat.

  Dana, 13.05.2022.godine posjetili smo mjesnu zajednicu „Centar 3“ gdje smo građanima omogućili besplatno mjerenje nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska, određivanje bodi masni indeks uz savjete  o prevenciji dijabetesa tipa 2 i gojaznosti uz podjelu edukativnog materijala.

  Ovim putem želimo da se zahvalimo našim sugrađanima, koji su podržali naš projekat potom učinili dobro za svoje zdravlje.  

  U  akciji, obavljeno je preko 100 preventivnih pregleda.

  Udruženje dijabetičara Brčko, nastavlja aktivnosti na realizaciji projekta „Prevencija i kontrola dijabetesa“, te će u narednom periodu posjetiti još mjesnih zajednica na području distrikta, navedeno je u pisanoj informaciji iz Udruženja dijabetičara Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × two = 18

  Čitano

  Povezani članci