More

  ‘Preporod’ Brčko: Fondacija ‘Dr Nežad Bećirević’

  Donesena odluka o otvaranju računa za posebne namjene, na koji će zainteresirani moći uplatiti sredstva i time podržati rad Fondacije.

  - Advertisement -

  Bošnjačka zajednica kulture [BZK] “Preporod” Brčko distrikta obavještava javnost o organizovanju Fondacije “Dr Nežad Bećirević” i aktiviranju posebnog računa za uplatu sredstava.

  “Prema Darovnici dr Nežada i Marije Bećirević, kojom su u aprilu ove godine BZK ‘Preporod’ darovali svoju imovinu u Brčkom, uz uvjet da se organizuje posebna fondacija za stipendiranje i stručno usavršavanje učenika, studenata i stručnjaka iz Brčkog, s posebnom brigom o siromašnim osobama, poduzeli smo aktivnosti na njenom pokretanju i prvim koracima ka realizaciji njene misije”, saopćeno je iz “Preporoda”.

  S tim u vezi je na sastanku Inicijativnog odbora u Domu Islahijjeta, 18. juna, donesena odluka o otvaranju računa za posebne namjene, na koji će zainteresirani moći uplatiti sredstva i time podržati rad Fondacije.

  BZK “Preporod” je za članove Nadzornog odbora imenovao lica određena Darovnicom za brigu o darovanoj imovini i izvršenju njenih uvjeta u sastavu:

  1. Ćazim Suljević
  2. Mustafa Sinanagić
  3. Anis H. Mehmedagić
  4. Enes Pašalić

  Također, predložen je sastav članova Odbora za dodjelu stipendija, a svoje članstvo do sada su potvrdili:

  1. Muhamed Huskanović
  2. Zijah Begić
  3. Nedžad Akšamić
  4. Samra Karamujić
  5. Nadira Suljagić
  6. Azra Dervišević
  7. Edin Jašarević
  8. Emir Hasanović
  9. Almira Alić

  Odbor će u najskorijem vremenu pripremiti pravilnik o radu i raspodjeli stipendija, a prve stipendije će biti uručene na obilježavanju godišnjice smrti dr Nežada Bećirevića u oktobru 2017.

  Iz “Preporoda” su pozvali članove, prijatelje i sve sugrađane da u skladu sa mogućnostima podrže rad Fondacije.

  Broj računa: 141-455-53200190-64

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighteen − = thirteen