Pregled aktivnosti Policije Brčko distrikta BiH za 6. april

Foto-ilustracija: Arhiva

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su tokom protekla 24 sata zaprimili ukupno 42 prijave, izvršeno je ukupno 223 obilaska lica kojima su od strane Inspektorata Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH izdata rješenja o izolaciji, od čega je 210 pronađeno na adresi, dok 13 nije, a uručeno je 25 rješenja o izolaciji.

Izvršen je 31 obilazak objekata u cilju poštovanja Naredbe o ograničenju radnog vremena, a uručen jedan prekršajni nalog zbog kršenja Naredbe o zabrani okupljanja, dok su dva lica lišena slobode.

Policija Brčko distrikta BiH je u 23 slučaja izvršila pratnju ukupno 46 lica na njihove adrese stanovanja u Brčko distriktu BiH ili na putu prema drugim dijelovima BiH.

Izdvojeno iz današnjeg saopćenja
Izdvojeno iz današnjeg saopćenja

Policija Brčko distrikta BiH dosljedno prati primjenu Naredbi Štaba za zaštitu i spašavanje, te i ovom prilikom poziva stanovništvo na društvenu odgovornost i upozorava da je dužno poštovati sve mjere koje su donešene za područje Brčko distrikta BiH, a u vezi sprečavanja pojave i širenja epidemije, kao i mjera Svjetske zdravstvene organizacije.

Autor: Policija Brčko distrikta BiH