Pregled aktivnosti Policije BDBiH za 31. mart i 1. april

Fotoreporter: Samir Tukulj

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su tokom proteklih 48 sati zaprimili ukupno 115 prijava, izvršeno je ukupno 506 obilazaka  lica kojima su od strane Inspektorata Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH izdata rješenja o izolaciji, od čega je 479 lica pronađeno na adresi stanovanja, dok 27 lica nije, a uručeno je ukupno 40 rješenja o izolaciji.

Izvršeno je ukupno 358 obilazaka objekata u cilju kontrole poštovanja Naredbe o ograničenju radnog vremena, dok su za šest lica uručeni prekršajni nalozi zbog kršenja Naredbe o zabrani kretanja.

Policija Brčko distrikta BiH je izvršila ukupno 54 pratnje lica koja su prolazila kroz Brčko distrikt BiH na putu prema drugim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Izdvajamo događaj od dana 01.04.2020. godine u 20.10 sati tokom kojeg su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH u saradnji sa Odjelom za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH, Crvenim krstom/križom Brčko distrikta BiH, izvršili blokadu i izolaciju gornjeg dijela zaseoka Peškiri, zbog potvrđene sumnje da je sa mještanima ovog dijela zaseoka bila u kontaktu osoba zaražena korona virusom (COVID-19), a  s ciljem sprečavanja širenja, odnosno prenošenja korona virusa na ostali dio mještana zaseoka Peškiri i sela Gornji Zovik, te susjednog Velinog sela u Opštini Čelić.

Fotogalerija

S tim u vezi u jutarnjim satima u saradnji sa Odjelom za javnu sigurnost-Civilna zaštita i Higijensko epidemiološkom službom Doma zdravlja Brčko izvršena je dezinfekcija pomenutog područja.

Policija Brčko distrikta BiH poziva stanovništvo na društvenu odgovornost i upozorava da je dužno poštovati sve mjere koje su donešene za područje Brčko distrikta BiH, a u vezi sprečavanja pojave i širenja epidemije, kao i mjera Svjetske zdravstvene organizacije.

Autor: Policija Brčko distrikta BiH

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

− 2 = six