Pregled aktivnosti brčanske Policije za 2. april

Foto-ilustracija: Pixabay.com

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su tokom protekla 24 sata zaprimili ukupno 39 prijava, izvršeno je ukupno 247 obilazaka lica kojima su od strane Inspektorata Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH izdata rješenja o izolaciji, od čega je 234 pronađeno na adresi, dok 13 nije, a uručeno je ukupno 22 rješenja o izolaciji.

Izvršeno je ukupno 10 obilazaka objekata u cilju kontrole poštovanja Naredbe o ograničenju radnog vremena, jednom licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 8 Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, dok je pet lica lišeno slobode.

Policija Brčko distrikta BiH je u 18 slučajeva izvršila pratnju ukupno 59  lica, na njihove adrese stanovanja u Brčko distriktu BiH, ali i onih koji su prolazili kroz Brčko na putu prema drugim dijelovima BiH.

Saopćenje od jutros

Policija Brčko distrikta BiH dosljedno prati primjenu Naredbi Štaba za zaštitu i spašavanje, te i ovom prilikom poziva stanovništvo na društvenu odgovornost i upozorava da je dužno poštovati sve mjere koje su donešene za područje Brčko distrikta BiH, a u vezi sprečavanja pojave i širenja epidemije, kao i mjera Svjetske zdravstvene organizacije.

Autor: Policija Brčko distrikta BiH

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

− one = 1