More

  Preduzeću Komunalno Brčko odobreno povećanje cijene struje

  Ova kompanija tražila je da tarife za distribuciju električne energije budu povećane za 5,4 odsto, a za snabdijevanje za 24,2 odsto.

  Regulatorna komisija za električnu energiju Bosne i Hercegovine [DERK] odobrila je Javnom preduzeću “Komunalno Brčko” povećanje cijene električne energije od 1. januara za domaćinstva na području Brčko distrikta za 7,6 odsto, a za male komercijalne kupce za tri odsto.

  Preduzeće “Komunalno Brčko” javni je snabdjevač električne energije na području Brčko distrikta i električnu energiju obezbjeđuje na veleprodajnom tržištu.

  Ova kompanija tražila je da tarife za distribuciju električne energije budu povećane za 5,4 odsto, a za snabdijevanje za 24,2 odsto.

  DERK odlukama nije promijenio tarife za korištenje distributivne mreže, ali je prosječnu cijenu za snabdijevanje malih komercijalnih kupaca povećao tri odsto, a za domaćinstva za 7,6 odsto.

  Pri ovoj korekciji uvažen je rast cijena na veleprodajnom tržištu električne energije u ovoj godini, dok su operativni i kapitalni troškovi “Komunalnog Brčko” u elektroenergetskoj djelatnosti zadržani na dostignutom nivou.

  Domaćinstva u Brčko distriktu u prvoj polovini 2017. godine imala su najnižu prosječnu cijenu električne energije u BiH od 12,71 feninga za kilovat čas.

  Nove cijene za domaćinstva u Brčko distriktu su 3,3 odsto niže od onih koje plaćaju kupci Elektroprivrede BiH, a za 6,4 odsto više u odnosu na domaćinstva koja snabdijeva Elektroprivreda Republike Srpske.

  SourceAgencije

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  forty one − 31 =